Иран изрази загриженост и изпрати заплашително послание към Израел, свързано

...
Иран изрази загриженост и изпрати заплашително послание към Израел, свързано
Коментари Харесай

Иран каза тежката си дума за войната в Израел, заплаши, че...

Иран изрази угриженост и изпрати заплашително обръщение към Израел, обвързвано със обстановката в Ивицата Газа. Това стана ясно след среща сред ръководителя на иранското външно министерство и специфичния координатор на Организация на обединените нации. Иран предизвести, че при положение на сухопътна интервенция на израелската войска в Газа, може да вземе ограничения.

Постоянната задача на Иран в Организация на обединените нации към този момент упрекна Израел във военни закононарушения и предизвести за вероятни последици. В резултат на тези събития, представителят на Израел прекъсна връзката с координатора на Организация на обединените нации, отговарящ за връзките с Иран.

Следващите стъпки в спора са несигурни. Влизането на Иран в него може да докара до забележителна трудност и неустановеност в палестинско-израелския конфликт. Израел схваща, че против една от най-силните армии в района, успеха няма да бъде лесна на бойното поле. Освен това, интернационалната общественост може да се обърне срещу Израел, в случай че той реши да извърши сухопътна интервенция в Газа и пострадат доста цивилни жители.

Има възходяща рецензия към израелската войска за жестокостта й към мирното население на палестинския анклав. Ситуацията в Ивицата Газа е към този момент пагубна от филантропична позиция, и всяко военно вмешателство ще я утежни още повече.

Следващите стъпки на Израел би трябвало да бъдат деликатно премислени, защото е допустимо той да предизвика арабски страни да влязат в спор. Тел Авив, даже с военната поддръжка от Съединени американски щати, може да се окаже в мъчно състояние във война на няколко фронта.

Източник: blitz.bg

 

Източник: razkritia.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР