Инвестиционният фонд към Инициативата „Три морета“ доказа своята ефективност, като

...
Инвестиционният фонд към Инициативата „Три морета“ доказа своята ефективност, като
Коментари Харесай

Румен Радев се срещна с председателя на Надзорния съвет на Инвестиционния фонд към Инициативата „Три морета“ Беата Дашинска-Музичка

Инвестиционният фонд към Инициативата „ Три морета “ потвърди своята успеваемост, като осъществя първите си вложения в основни браншове за свързаността в района – енергетика, превоз и цифровизация. Високата добавена стойност е главен приоритет при избора на планове, с цел да се притеглят повече вложения. Това съобщи президентът Румен Радев, който през днешния ден организира среща с ръководителя на Инвестиционния фонд към Инициативата „ Три морета “ Беата Дашинска-Музичка и представители на Полската банка за развиване. В срещата на „ Дондуков “ 2 взе участие и служебният министър на стопанската система Кирил Петков.

Срещата се организира в границите на българското домакинство на Инициативата „ Три морета “, като на 8 и 9 юли в Националния замък на културата президентът Румен Радев ще бъде хазаин на Шестата среща на върха на самодейността, в която ще се включат държавни глави и ръководители на делегации от 12-те страни участнички и стратегическите сътрудници – Съединени американски щати, Европейска комисия и Германия. По време на събитието ще се състои и огромен бизнес конгрес с над 400 представители на българския и интернационалния бизнес.

Страните участници в Инициативата „ Три морета “ споделят общи цели и визия за триумф в привличането на вложения в нашия район, акцентира Румен Радев и означи, че дейната активност на Инвестиционния фонд е решаваща стъпка за трансформирането на Инициативата от политически разговор в мотор на действителни дейности за финансиране на основни планове в региона на свързаността.

Дейността на Фонда и на страните, участващи в Инициативата „ Три морета “, за привличането на средства от частния бизнес, присъединението на сътрудници от трети страни и усилване на разговора с интернационалните финансови институции за реализация на общите цели в региона на свързаността, също бяха във фокуса на диалога.

Българският държавен глава открои смисъла на прозрачността при действието на Инвестиционния фонд, както и на следването на ясни процедури при избирането на планове, които да получават финансова поддръжка, с цел да се затвърждава доверието на бизнеса.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР