В края на април МВР излезе с данни за загиналите

...
В края на април МВР излезе с данни за загиналите
Коментари Харесай

Тежка катастрофа с една жертва край село Антон

В края на април Министерство на вътрешните работи излезе с данни за починалите деца на пътя, от които стана ясно, че те са от ден на ден. Черната статистика е за предходната година. При съществени произшествия са потърпевши над 1300 деца.

С близо 200 повече от 2022 година. 30 деца са изгубили живота си на пътя, предава БТВ.

Само за първите два месеца на тази година децата, ранени при произшествия, са 136. По данни на Министерство на вътрешните работи най-вече пътни произшествия са станали във Варна и Пловдив, следват София, Ловеч, Пазарджик и Русе.

Отделно се оказва и че България оглавява класацията за най-вече смъртни случаи при произшествия в Европейския съюз за предходната година. Предварителните данни бяха оповестени от Европейската комисия.

Пътищата у нас остават най-опасните, като смъртните случаи при пътни произшествия са 82-ва на 1 милион. След нас в мрачната статистика са Румъния и Латвия - надлежно с 81 и 76 на 1 милион.

На противоположния полюс са Исландия с 21 смъртни случая на 1 милион население и Швеция, Швейцария и Норвегия с 22-ва.  Средната стойност за Европейския съюз е 46 на 1 милион.

Според отчета, по-голямата част от случаите с съдбовен край при пътнотранспортни катастрофи у нас са станали на селски пътища – 57% и 29%, в градските региони.

В целия Европейски съюз пасажерите в коли са 45% от всички смъртни случаи, пешеходците – 18 на 100, а велосипедистите – 10%.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР