Интересни традиции, вярвания и суеверия съпътстват изпращането на старата и

...
Интересни традиции, вярвания и суеверия съпътстват изпращането на старата и
Коментари Харесай

Няколко интересни обичаи, които правят по света за здраве и берекет

Интересни обичаи, вярвания и суеверия съпътстват изпращането на остарялата и посрещането на новата година по света. Целта на разнообразни ритуали е да донесат благоденствие, благополучие, пари, обич или шанс.
Датчаните чупят чинии, японците се кикотят, бразилците носят бяло, испанците ядат грозде, а сърбите - свинско. Всичко това в името на благоденствието през Новата година, оповестява Дарик.

Германците имат вяра, че мощната олелия гони злите духове, тъй че в новогодишната нощ вървят по улицата с тъпани и други шумни принадлежности.
В Дания цяла година събират чинии, които на 31 декември да изпочупят пред входната врата на своите близки и другари. Те имат вяра, че това прави другарството по-силно, тъй че задачата е да се счупят колкото може повече чинии.

Бразилците в новогодишната нощ се обличат в бяло - те имат вяра, че то носи благополучие и мир. В Япония преди камбаните да ознаменуват 00.00 часа, бият тъкмо 108 пъти, с цел да прогонят също толкоз на брой човешки недостатъци. След това японците имат вяра, че със смях ще прогонят неприятното.

В Испания е признато в среднощ да изядат тъкмо 12 зърна грозде, като гаранция, че през всичките 12 месеца през идната година щастието ще им бъде правилен сателит.

В Съединени американски щати са уверени, че огромната обич чака тези, които на Нова година се целунат под имела. Друго поверие гласи, че в новогодишната нощ би трябвало да се носят червени или жълти гащи - червени за обич, жълти за пари.

На Балканите обичаите по някакъв метод са свързани с храните. Смята се, че Новата година би трябвало да се посрещне с цялостен ледник, да има пари във всеки портфейл в къщата, с цел да има пари и през цялата година. Да се платят всички сметки преди празника, тъй че в новата година да се влезе нехайно.

В Сърбия и Македония имат вяра, че свинското месо ще донесе прогрес през Новата година. Голям пропуск е да не се поздравят околните, тъй като ще страдате от прочувствена отдалеченост в живота си. Не давайте пари назаем на 31 и 1 януари, тъй като това вещае материални проблеми, считат някои. Друго традиция за благоденствие пък е на 1 януари да не се изнася нищо от вкъщи, в това число и боклукът.


Още по тематиката: общо вести по тематиката: 24 31.12.2017 » Спират камионите на следващия ден поради предстоящото огромно следпразнично завръщане 31.12.2017 » Голямата Коледно-новогодишна отмора ни донесе големи финансови загуби 30.12.2017 » Създателят на Дядо Мраз разстрелян по времето на Сталин 30.12.2017 » Синоптиците разкриха дали ще има сняг в новогодишната нощ 30.12.2017 » Кога почиваме през 2018-та? Вижте всички публични почивни дни! 27.12.2017 » Голямото прибиране след Коледа стартира, стопират ТИР-овете предходна страница [ 1/4 ] идната страница

Коментари (0)Коментатори (0) публикувай коментар Трябва да се регистрирате, с цел да коментирате тази публикация. Ако към този момент имате регистрация влезте с вашите e-mail и ключова дума.

Все още нямате регистрация? Регистрирайте се , гратис е и става бързо .

За вход в системата, можете да употребявате и своя



Зареждане! Моля, изчакайте... Покажи: Всички | Само на регистрирани | Моите Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за наличието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за издание на мнения.
Все още няма мнения към публикацията. Бъди първият, който ще напише коментар! ИЗПРАТИ НОВИНА  Новини от през днешния ден [18] Новини от през вчерашния ден [19] « Декември 2017 година » пон вто сря чтв пет съб нед12345678910111213141516171819202122232425262728293031 Актуални тематики Коледно-новогодишни празници 2017/2018 Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР