Мъже и жени със затлъстяване ще може да стават полицаи

...
Мъже и жени със затлъстяване ще може да стават полицаи
Коментари Харесай

Затлъстели мъжи и жени вече ще могат да стават полицаи

Мъже и дами със затлъстяване ще може да стават служители на реда по самостоятелна преценка на комисията. Това планува смяна в наредбата за установяване на медицинските условия за работа в Министерство на вътрешните работи, оповестена за публично разискване, написа " 24 часа ".Досега хората с умерено затлъстяване не бяха допускани до състезания за държавни чиновници или за курсанти в Академията на Министерство на вътрешните работи. Максималният показател на телесна маса за претендентите беше 29,9. Индексът се пресмята, като тежестта в килограми се раздели на височината в метри на квадрат. Нормите за този индикатор на Световната здравна организация са следните:

4 под 18,5 - поднормено телго. Хората с подобен показател също не се позволяват до състезания за работа в МВР;

4 между 18,5 и 25 е естественото тегло;

4 над 25 е наднормено тегло;

4 над 30 към този момент е затлъстяване. Точно за тях се предлага да не бъдат отстранени от състезания за служители на реда.

Все отново е поставена граница до 34,9, само че претендентите не би трябвало да страдат от артериална хипертониня, дислипидемия или диабет.

Темпът на повишаване на разпространяването на затлъстяването в международен мащаб е по-висок, като по данни на Световната здравна организация 25% от популацията в България е със затлъстяване.

Хората с първа степен на затлъстяване, които нямат други метаболитни промени, нямат ограничавания във връзка с физическото натоварване и не би следвало по този индикатор да не бъдат допускани при кандидатстване за работа в Министерство на вътрешните работи. Това важи и за все по-високата периодичност на рефракционните аномалии измежду младото население, свързани и със актуалния метод на живот и усъвършенстваните благоприятни условия за тяхното лекуване, пише в претекстовете за смяна на наредбата.

Кандидати за служители на реда с далтонизъм обаче към този момент няма да бъдат обявявани още първоначално за негодни, а ще се прави самостоятелна преценка. Ще се позволяват хора единствено с леки отклонения в цветното зрение, междинните и тежките форми остават неприемливи.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР