Институциите реагираха бързо и адекватно на бомбените заплахи в училищата,

...
Институциите реагираха бързо и адекватно на бомбените заплахи в училищата,
Коментари Харесай

Мариета Георгиева: Институциите реагираха бързо и адекватно на бомбените заплахи в училищата

Институциите реагираха бързо и съответно на бомбените закани в учебните заведения, съобщи в " Денят стартира " заместител министърът на образованието Мариета Георгиева.

" Още през март, когато имаше още веднъж такива закани в учебните заведения, беше основана междуведомствена работна процедура, която дефинира държанието и действието при положение на опасност от взривни устройства в здания с публично предопределение, в които има скупчване на доста хора. Ето за какво в този момент имахме много съответно и бързо деяние на всички институции в осъществяване на написаните стъпки. По тази причина нямаме спиране на образователния развой. Бяха осъществени нужните инспекции от страна на органите на реда и надлежно не бяха открити на никое място съмнителни предмети или движимости без контрол или явен генезис. След сключване на констативен протокол образователният развой беше удължен ", посочи тя.



Зам. министърът на образованието разяснява и тематиката за дуалното образование, което разрешава на учениците да учат и да работят в действителна работна среда.

" Дуалното образование в действителност работи и доказателство е растежът му, който непрестанно се усилва през последните години. То започва през 2015 година по българо-швейцарската стратегия " Домино 1 ". След това бяха направени редица нормативни промени, които дават опция в България дуалното образование да бъде добре проведено и да получи своята българска реализация в изискванията на нашето учебно обучение ", сподели Георгиева.

Вижте целия диалог във видеото




Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР