Инициативният комитет за запазване на 3 март като национален празник

...
Инициативният комитет за запазване на 3 март като национален празник
Коментари Харесай

Инициативният комитет за 3 март внесе заявление в НС

Инициативният комитет за опазване на 3 март като народен празник внесе заявление за осъществяване на референдум по въпроса в деловодството на Народното събрание.

" Вчера гласоподаваха на първо четене измененията в Конституцията, където има предложение за смяната на 3 март като народен празник. Ние сме безусловно уверени, че 3 март би трябвало да остане нашият народен празник. Днес внасяме заявление и имаме 3 месеца до края на противоположното преброяване по събирането на подписи. В събирането на подписи нямаме подозрение, задачата и идеята е доста надпартийна, тя общонационална ", съобщи Петър Витанов, член на инициативния комитет и евродепутат от БСП/ПЕС.

А среща ли концепцията поддръжка от президентската институция, попита News.bg.

" Стремежът е да не го политизираме, тук има хора с разнообразни възгледи, с друго отношение към институцията. Всяка поддръжка, институционална, партийна, е добре пристигнала, тъй като чисто организационно би станало по-лесно, изключително когато нямаме партия зад тила си ", отговори Витанов.

Сред подкрепящите самодейността са президентът на България в интервала 2002-2012 година Георги Първанов, историците проф. Искра Баева и Евгения Калинова, някогашният народен представител от " Атака " и зам.-председател на Народното събрание Явор Нотев, публицистите Явор Дачков и Велислава Дърева, Мадж Алгафари, проф. Валери Стефанов, проф. Любомир Халачев, Тервел Пулев, Нона Йотова и други
 Инициативен комитет 3 март се основава първо по области
Инициативен комитет 3 март се основава първо по области

70% желали 3 март, само че подписката за референдум би била техническа трудност
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР