Информирах вътрешния министър на РСМ Оливер Спасовски, поискал съм причините,

...
Информирах вътрешния министър на РСМ Оливер Спасовски, поискал съм причините,
Коментари Харесай

МВР е пратило генератори на РСМ, за да им работят граничните пунктове


„ Информирах вътрешния министър на РСМ Оливер Спасовски, изискал съм аргументите, заради които беше възпрепятствано нашето влизане в страната и защото първата ми изтъкната причина бе неналичието на ток, през днешния ден придвижвам три генератора към трите пункта, с цел да има ток. Дал съм му ясни индикации, че всички други проблеми, които срещат от техническо естество, ще им бъде помогнато да бъдат преодолени. “

Това съобщи служебният вътрешен министър Иван Демерджиев, съобщи БГНЕС.

„ В началото на предходната седмица ясно заявих на македонските управляващи да се спре с възпрепятстването на двустранните ни връзки, имах уверението, че българските жители ще могат умерено да почетат паметта на Гоце Делчев, само че това не се извърши. Над 40 минути бяха проверявани и полицейските сили, които имаха уверението да ме съпровождат на събитието ", напомни вътрешният министър. И добави, че двамата с сътрудника му Спасовски ще имат среща в Делчево в края на седмицата.

„ Поддържаме връзката, само че доста ми се желае македонската страна да разбере, че пътят към Европа и добросъседските връзки минават през дейности, а не през думи. Към днешна дата дейностите не подхождат към думите, когато това се преодолее, можем да приказваме за прогрес в връзките ни ", разяснява още Иван Демерджиев.

„ Нямам нито едно доказателство от страна на РСМ, че на границата е имало опасност от българска страна. Един от правилата на Европейски Съюз е свободното придвижване на хора, а те нямаха никакво съображение да пречат на българите да стигнат до мястото и да поднесат цветя и да се върнат назад. Отправих покана и към Спасовки дружно да отидем, само че ми бе отказано. Правилното европейско държание е това, което вършим ние, всичко останало - борбата и напрежението е излишно ", добави още Иван Демерджиев. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР