Индонезийската певица Андиен, която има 1.6 милиона последователи, първа публикува

...
Индонезийската певица Андиен, която има 1.6 милиона последователи, първа публикува
Коментари Харесай

Не правете това!

Индонезийската певица Андиен, която има 1.6 милиона почитатели, първа разгласява в инстаграм своя фотография с тиксо на устата. Беше залепила и устите на фамилията си. Защо ли? Защото дишането през носа до момента в който спим било хипер потребно. И тъй като новата процедура, кръстена на откривателя й Константин Бутейко, набира известност не с дни, а с часове.
Бутейко е стратегия за надзор на дишането, която предизвиква хората да блокират устата си по време на сън. В какво се състои методът на Бутейко за надзор на дишането? Д-р Константин Бутейко вижда, че когато хората са заболели, дишането им зачестява и стартира хипервентилация. Хрумва му, че в случай че управляват дишането си, това може да им помогне за по-бързо излекуване. Заемайки техники от йога, той създава още през предишния век метода на следено дишане Бутейко, който има последователи по целия свят.
Един от главните правила в метода е да се насърчи дишането през носа, като се залепи скоч на устата. Певицата Андиен твърди, че откогато си запушва устата, сънят й се подобрил, устата й спряла да съхне неприятно и се отървала от неприятния мирис.
Да спиш със залепена уста обаче е рисково, настояват учени. Много лекари са безапелационни, че самата концепция е неуместна и нелепа. Ако да вземем за пример ненадейно ви пристигна апел за повръщане, в случай че се задавите – ще се задушите. Да се запушва устата на детето е невероятна прекаленост, граничеща с нелепост, се споделя в публикация на The Guardian.
Има ли нещо в метода Бутейко? Привържениците му настояват, че посредством нормализиране на дишането се облекчават признаците на астма и други респираторни недоволства, понижава кашлицата и хриптенето. Фенове на новата мода настояват, че дишането Бутейко пособие и за сънна апнея, при меланхолия, недостиг на вниманието и синдром на хроничната отмалялост.
Проф. Нирмал Кумар, президент на научната общественост по въпросите на УНГ, декларира пред Би Би Си, че в здравната литература няма " безапелационно доказателство в поддръжка на това лекуване ". Лекарите признават, че дихателните извършения могат да оказват помощ при някои признаци, само че настояват, че няма никакви научни доказателства, че методът Бутейко може да лекува някакви медицински нарушавания. Напротив - те считат, че той даже е животозастрашаващ и е рисково да се практикува!
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР