Индийският премиер Нарендра Моди е изпратил писмо до лидерите на

...
Индийският премиер Нарендра Моди е изпратил писмо до лидерите на
Коментари Харесай

Индийският премиер иска пълноправно членство на Африканския съюз в Г-20

Индийският министър председател Нарендра Моди е изпратил писмо до водачите на страните от Г-20 с предложение Африканският съюз да получи пълноправно и непрекъснато участие на идната среща на върха в Индия, заяви формален източник, оповестява Българска телеграфна агенция.

Предложението на Моди за даване на пълноправно участие на Африканския съюз в Г-20 показва уговорката на Индия да укрепи наличието и партньорството с Африка в оформянето на световната политика, съобщи източникът.

Г-20 е междуправителствен конгрес на най-големите развити и разрастващи се стопански системи в света. Членовете  представляват към 85% от международния Брутният вътрешен продукт и над 75% от международната търговия, както и  около две трети от международното население, напомня Ройтерс. Групата се състои от 19 страни и Европейския съюз. Тази година Г-20 предложения и девет " гостуващи " страни, които не са членки на групата, измежду които Бангладеш, Сингапур, Испания и Нигерия, както и интернационалните организации като Организацията на обединените народи, Световната здравна организация, Световната банка и МВФ.

" Това ще бъде вярна стъпка към една обективна, почтена и по- приобщаваща и представителна световна архитектура и ръководство ", споделя източникът за предлагането за участието на Африканския съюз.

" (Премиерът) е твърдо уверен, че би трябвало да има по-значим глас на страните от  Глобалния юг в интернационалните платформи, изключително на африканските страни. "

Африканският съюз е континентален орган, който се състои от 55 страни членки.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР