Индия е невероятна държава. Наред с любопитния начин на живот

...
Индия е невероятна държава. Наред с любопитния начин на живот
Коментари Харесай

Невероятно, но факт! Вижте защо в Индия не ядат лук и чесън

Индия е невероятна страна. Наред с любопитния метод на живот и мъдростта на локалните, в Индия има и много странни забрани. И една от тях е потреблението на чесън и лук...

Разбира се, не всички индийци се придържат към това предписание. То се извършва прецизно от последователите на религията джайнизъм. Джайните не ядат също зеленчуци, които са били подземен. Будистите също се придържат към този принцип. Те са сигурни, че изкореняването на кореноплодите води до принуждение над живите организми, които живеят подземен, написа "Дарик ".



Казват, че чесънът, сходно на аспирина, разрежда кръвта, прави човек нервозен и може да промени държанието ни към по-лошо. В допълнение, чесънът и лукът се смятат за афродизиаци, усилват половото предпочитание и интензивност, което се отразява отрицателно на духовния живот на човек.



Браманите споделят, че лукът, чесънът и гъбите порастват на нечисти места и по тази причина са негодни за храна.



Миризмата също има общо с отхвърлянето на тези артикули. По време на поклонение индусите употребяват тамян, цветя и други приятни миризми. Смята се, че божествата са доста чувствителни към всевъзможни миризми и по този метод хората притеглят вниманието им.

Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР