Индия бързо се превръща в новия епицентър на коронавирусa в

...
Индия бързо се превръща в новия епицентър на коронавирусa в
Коментари Харесай

Индия се превръща в новия епицентър на коронавируса в света

Индия бързо се трансформира в новия епицентър на коронавирусa в света, поставяйки връх за най-голямото нарастване за ден в случаите, оповестява Блумбърг. Експертите предвиждат, че скоро ще задмине Бразилия, и в последна сметка Съединени американски щати, като най-лошото огнище в международен мащаб.

86 432 нови случая доведоха общият им брой Индия до 4 023 179 инфекции, на трето място след Съединените щати, които имат над 6,3 милиона и Бразилия с 4,1 милиона.

Правителството облекчи рестриктивните мерки в опит да съживи стопанската система, само че в този момент Индия има най-бързо възходящия брой случаи в света с над 80 000 дневно и най-високата дневна смъртност над 1000.

Броят на случаите в страната е повишен от три на четири милиона единствено за 13 дни, като по този фактор изпреварва Съединени американски щати и Бразилия.

Пандемията в този момент се популяризира в селските региони, само че също по този начин се възражда и в огромните градове като Ню Делхи и Мумбай.

Щатът Махаращра, който включва Мумбай, е в центъра на рецесията в Индия, откогато през март беше наложено блокиране в цялата страна. Той към момента съставлява съвсем една четвърт от новите ежедневни случаи в страната с население от 1,3 милиарда.

Предвид икономическото си значение този щат ще продължи да въздейства върху разпространяването на инфекцията в страната, е мнението на специалисти.

„ Индия е втората по величина страна в света и една от тези със относително неприятна система за публично здраве. Затова е неизбежно огнището на Индия да стане най-голямото в света ", разяснява преди дни Наман Шах, член на Националния институт по епидемиология в страната. „ Няма да е изненадващо, без значение от това какво прави Индия ", сподели Шах, член на екипа на индийското държавно управление по Covid-19.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР