Имаме предварителни доказателства“, че на борда на един от свалените

...
Имаме предварителни доказателства“, че на борда на един от свалените
Коментари Харесай

Олексей Данилов: Имаме „предварителни доказателства“, че на борда на един от свалените самолети е имало руски генерал

Имаме „ предварителни доказателства “, че на борда на един от свалените през последните дни съветски самолети е летял „ противников военачалник “. Това разгласи секретарят на Съвета за национална сигурност на Украйна Олексей Данилов. Без да навлиза в спомагателни детайлности, предава УНИАН. Агенцията напомня, че в неделя бе обявено за свалянето на редкия съветски резузнавателен аероплан А-50 над Азовско море. И за поразяването на бомбардировача Ил-22.

Данилов акцентира, че съответната информация не е 100% надеждна.

„ Има предварителна информация, че един от генералите на Руската федерация е бил на борда. Но това изисква конкретизиране “, разясни той пред „ Канал 24 “.

В същото време Данилов добави, че в случай че тези данни бъдат доказани, от тях ще стане ясно, „ че самолетите са основани навръх летището, от което тези бомбардировачи от време на време изхвърчат, унищожавайки нашите деца и инфраструктура. Но още един път ще подчертая, че тази информация би трябвало да бъде изяснена “.

В изявлението Данилов разяснява свалянето на самолетите А-50 и Ил-22, като опроверга информацията за потреблението на американски изтребители F-16 в офанзивата против съветската военна авиация. Когато обаче Военновъздушни сили на Украйна получат самолетите американско произвеждане, руснаците „ няма да знаят къде да се скрият “, даде обещание Данолов.

Източник: УНИАН, превод SafeNews

Още вести четете в секция Свят.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР