Имаме едно много счупено нещо, наречено държава, и трябва да

...
Имаме едно много счупено нещо, наречено държава, и трябва да
Коментари Харесай

Борисов: Трябва да спечелим с много, за да можем да оправим счупената държава

Имаме едно доста счупено нещо, наречено страна, и би трябвало да имаме огромна разлика с другите, с цел да се оправим. Ако разликата е няколко % ще е рисковано да се вкараме в ръководството. Това съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на среща със симпатизанти в Търговище.

Той призна, че ще е мъчно да оправят ситуацията, само че напомни предходните рецесии, с които ръководството на ГЕРБ се е справило.

„ Когато дойдохме през 2009 година беше международната финансова рецесия, само че ГЕРБ беше крепък и успяхме да измъкнем страната. После 2013 година Орешарски докара до банкрут на КТБ, неплащане на силата на американските централи и бяхме наказани от руснаците за двата реактора, само че ГЕРБ беше крепък и за една година изплатихме на вложителите от КТБ, на руснаците, на американците и излязохме чисти, като сваляхме и дълга и бяхме първенци в Европа по най-нисък дълг, а управлявахме и с бюджетен остатък “, посочи някогашният министър председател.

Той сподели още, че по време на неговото ръководство мигрантският поток е бил овладян, до момента в който сега има оповестено отчасти бедствено състояние в три области - Хасково, Ямбол и Бургас поради мигрантите.

„ След 2 октомври с Ердоган доста бързо ще го решим този въпрос. Цените на горивата ще слезнат надолу, на газа също – аз имам решение, тъй като съм го правил 12 години, не говоря така-така “, даде обещание водачът на ГЕРБ.

Борисов упрекна „ Продължаваме промяната “, че още не е декларирала своя позиция против Путин в отговор на мобилизацията и нуклеарния шантаж.

" Страшното е, че всеки ден по атомната централа в Запорожието се изстрелват ракети. Обстановката е изнервена, експанзията на Путин е отвън надзор. Партията на смяната още не се произнесла против Путин. Сега, както Гари Каспаров сподели, фигурите са бели и черни. И ние сме по средата на белите. Всички сме за мир. Не мога да не съм против човек, който директно ни заплашва с нуклеарно оръжие или с нуклеарна повреда в Запарожието. Изключително сериозна обстановка в света ", добави той.

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР