Има вероятност спряната временно масовата ваксинация с препарата на АстраЗенека

...
Има вероятност спряната временно масовата ваксинация с препарата на АстраЗенека
Коментари Харесай

Ангелов: Масовото ваксиниране с препарата на АстраЗенека може да се поднови идния четвъртък |

Има възможност спряната краткотрайно всеобщата имунизация с препарата на " АстраЗенека " да бъде обновена в четвъртък идната седмица, съобщи здравният министър Костадин Ангелов в Гоце Делчев. 

" Докато не излязат пробите на умрялата жена в Пловдив, ще задържим този развой, колкото и да е мъчно, колкото и да няма задоволително количества ваксини, с цел да продължим напред. Ако до сряда излязат всички резултати, може в четвъртък да възстановим имунизационния развой ", уточни той.

Ангелов разгласи, че към този момент у нас няма потвърден случай на инфектиран с африканските варианти на ковид. Наложеното от тази нощ условие за наложителна десетдневна карантина на идващите от Африка в България здравният министър аргументира с заплахата от южноафриканския и нигерийския вариант, които могат да покажат устойчивост към имунизациите.

Ангелов успокои всички имунизирани с " АстраЗенека " и акцентира на обстоятелството, че тя е най-близка до противогрипната ваксини и десетки милиони са направените имунизации. 

Заявилите предпочитание в електронния указател да бъдат ваксинирани ще бъдат записани служебно и осведомени навреме, бе безапелационен министърът.

Според него ограничаващите ограничения на локално равнище към този момент работят и министерството ще се намеси, когато това е належащо. Има наклонност на растеж на инфектираните с ковид неимунизирани медици, уточни още той.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР