Има Такъв Народ“ очаква да получи официална покана за преговори

...
Има Такъв Народ“ очаква да получи официална покана за преговори
Коментари Харесай

Станислав Балабанов: Очакваме ИТН да получи официална покана за преговори, като в една развита демокрация, а не обаждане по телефона на отделни депутати

„ Има Такъв Народ “ чака да получи публична покана за договаряния от мандатоносителя Българска социалистическа партия, както се прави в една развита страна и една развита народна власт, а не както направиха Политическа партия да се обаждат по телефона на обособени депутати.

Това сподели депутатът от Има Такъв Народ Станислав Балабанов в „ Денят стартира “ по Българска национална телевизия.

Депутатът посочи, че това, което чака Има Такъв Народ от възможна нова коалиция, е да има бистрота и равнопоставеност, а не както до момента да се постановат еднолични решения.

Той добави, че Има Такъв Народ и Българска социалистическа партия нямат спор, а имат добра връзка, и че Има Такъв Народ ще излъчат преговорен екип в името на това да има естествен разговор и да се стигне до консенсус.

„ Сега Българска социалистическа партия ще имат нелеката задача да обединят и убедят останалите 3 политически обединения. Отговорността кой ще е министър-председател е на Българска социалистическа партия, само че е неверно да се разясняват имена на този стадий, преди да има изчистена стратегия “, добави той.

Балабанов акцентира, че за възможната нова коалиция е значимо да има ясна стратегия за съответен период от време, с цел да се свърши някаква съответна работа.

„ Обществото към този момент не търпи да слуша единствено някакви политически изявления. Но в случай че не се реализира консенсус, решението е единствено едно – нови избори “, изрази мнението си депутатът.

Той изрече съмнение, че може би някой подтиква Кирил Петков и Асен Василев да вървят на избори.

„ Ако Политическа партия в този момент тласнат страната към избори, те ще носят виновност за още по-голямата политическа рецесия, която ще се сътвори “, съобщи Станислав Балабанов.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР