Ига Швьонтек се завърна по възможно най-добрия начин от контузията

...
Ига Швьонтек се завърна по възможно най-добрия начин от контузията
Коментари Харесай

Колеблив старт и безметежен финал: Швьонтек започна похода си към трети триумф на РГ!

Ига Швьонтек се завърна по допустимо най-хубавия метод от травмата си в коляното, която получи в Рим, с цел да потегли с победа на старта на Ролан Гарос, където е двукратна шампионка и пази трофея си отпреди 12 месеца. Полякинята в откриващия си мач трябваше да срещне Кристина Букша, на която по-рано в хода на година на Аустрелиън Оупън отпусна едвам един гейм, до момента в който през днешния ден трябваше да се поизпоти повече, само че в последна сметка победи с крайния триумф - 6:4 6:0. Така международната номер едно подпечатва мястото си във втория кръг на надпреварата и ще срещне американката Клеър Лиу, над която има две победи в също толкоз мачове.

Още през цялото време на дуела съмненията в играта на топ поставената бяха елементарно забележима, като тя допускаше несъразмерен брой грешки в старанието си да управлява протичащото се на корта и на два пъти трябваше да догонва задатъка от пробив на испанката. Впоследствие Швьонтек беше покрай това фундаментално да загуби подаването си в деветия гейм, само че остана невъзмутима, с цел да отрази брейкбол и стремително употребява добития подтик, с което осъществя късен брейк и записа откриващия сет на сметката си.

Това се оказа и моментът, в който Ига публично пречупи съпротивата на международната номер 70, която към този момент надалеч не беше равностойна на защитаващата шампионка, като отстъпваше във всеки един аспект и разумно грешките в актива ѝ се множаха прогресивно. Същевременно Швьонтек най-сетне беше навлязла в стремежи темп, като по нищо нямаше желание да отстъпва от педала на газта, с което официализира успеха си, " връзвайки геврек " на Буча, която загуби последните осем гейма в срещата.

First round ✅ is off to a strong start in Paris.
— Roland-Garros (@rolandgarros)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР