И той напрегнато чакаше момента, когато бедрата пред него ще

...
И той напрегнато чакаше момента, когато бедрата пред него ще
Коментари Харесай

Мечти под масата: Путин велик император и гений? Някой жестоко се...

И той с напрежение чакаше момента, когато бедрата пред него ще се пооткрехнат, само че за зла орис носителката им беше прекомерно изтънчена, с цел да покаже бикините си, пък било и под маса. И по този начин си оставаше със стиснати като черупки на мида в положително здравословно положение колене, криейки бисерите сред тях, което събитие започваше от ден на ден да нервира лорд Бентъм ".

 

Така стартира книгата „ Джуджето “ на Сан Антонио. Високият 108 см сър Дейвид мечтае да види съкровените секрети, скривани кокетно от лейди Даяна. По  същият метод Владимир Владимирович упорства да се види като император и утвърден талант, само че светът много сурово отхвърля да извърши този негов смахнат идеал. Но  той продължава да се взира, в очакване на миражът да се материализира...

 

Често казана сър Дейвид е с доста по-големи шансове от товарищ Путин, който към този момент го докарва само на моряшко костюмче...

 

Но това да си остане сред нас. Да не обезсърчаваме путинистите, че ще клюмнат като препикано мушкато, единствено ден след встъпването на Путин в пети мандат…

 

Националисти и путинисти възхваляваха началото на петия мандат на Путин като историческо събитие и шумно одобряваха автократичната традиция, в която Путин за тях бил „ същински съветски император “. Кремълските медии с възторг излъчваха тези фрагменти. " Император! Император! " - надаваше крясъци един от тях. Краката на лейди Даяна обаче оставаха все по този начин кръстосани...

 

Да забележим Но да се върнем към тематиката „ Велик началник ли е Путин “? Един въпрос, който провокира не просто разногласия, а открива фронтови линии в България.

 

Публикуваме фрагмент от книгата „ Путин, войната и ние “ на журналиста Огнян Стефанов.

 

„ Няколко пъти към този момент Владимир Путин оприличи себе си на Петър Велики.

Един път, наблягайки, че и двамата не водели завоевателни войни, а прибирали териториите, които принадлежали на съветската страна.

Втори път, казвайки, че в случай че тогавашният император от династията Романови се е борил за изход на Азовско море, то въпросното е към този момент вътрешно за Русия (покрай завладяването на украинската част от крайбрежието на този басейн).

Путин желае да влезе в историята на Русия като един от най-великите, наедно с Петър Велики, Катерина Велика, княз Дмитрий Донски и спечелилия във Втората международна война Сталин.  

Удивително несъразмерни са упованията и митовете за хора като Путин в сравнение с действителните им благоприятни условия.

Това не е дискусионна тематика, тъй като науката се е произнесла по въпроса.

Английският психолог и антрополог Франсис Галтън още през 1865 година разказва в публикация какво са наследственият темперамент и гения. Това е може би първото научно проучване на наследствеността на човешките умствени качества, ползвайки като база еволюционната доктрина на Дарвин.

 

Три години по-късно Франсис Галтън разказва гениалността, като предизвестява, че прекомерно преждевременно някои хора и политици са обявявани за гениални. По-скоро, - предизвестява той, - става дума за реплика за да се провокира удивление у техни поддръжници.

В днешно време процесът продължава, като към този момент е включена пропагандата и ПР-трикове.

 

В България значително хора са уверени, че президентът на Русия Владимир Путин има качества, които го подреждат измежду най-забележителните държавни мъже в света. Не единствено тези, които вършат жива верига в отбрана на паметника на алената войска в София. Хора с дипломи и искания за начетеност и интелектуален багаж гневно пазят гениалните проекти и дейности на Путин.

Сюжетите се редуват: Путин язди кон; Путин ловува; Путин играе хокей със международни съветски звезди; Путин е в залата по самбо и тушира шампиони; Путин се среща със стюардеси, които поддържат войната в Украйна; Путин беседва с майки на починали съветски бойци (наблюдателни публицисти засичат едни и същи дами на двете мероприятия, - б.а.), Путин пие чай в дома на елементарни трудови хора и прочие

Прибавете: лиши Крим от украинците съвсем без нито един изстрел. Провежда срещи в Ялта, където съветските царе и известни писатели са обичали да почиват и творят. Иронизира глобите на Запада по отношение на Москва. Демонстрира мощ и кураж пред погледите на НАТО и Европейски Съюз с дейностите на съветски елементи в Сирия и Украйна. Ако съдим по някои теории и разбори той даже съумя да вкара собствен човек в Белия дом – Доналд Тръмп. Дали го е направил посредством хибридни офанзиви и операции в мрежата, или посредством шпионски трикове – все едно, - само че това му донесе международна популярност, както се показват някои негови фенове.

 

Както написа американският публицист и публицист Кит Хесън, който е с съветски генезис, „ тематиката за гениалността на съветския президент през последните години си е проправила път и е заела значимо място в путинологията “. Според Хесън Путин в действителност е съумял да отслаби единството на Европейски Съюз, финансирайки десните евроскептици (левите също), изключително в страните от някогашния социалистически блок, най-успешно в България. Неслучайно съветските секрети служби не стопират да се намесват по всевъзможен метод в изборите в тези страни и да манипулират резултатите. Арестът и правосъдното дело против петима българи във Англия по обвинявания в шпионаж в интерес на Русия, е единствено едно от доказателствата.

Репликата на българския президент Румен Радев по време на избирателен спор, когато бе претендент за втори мандат и бе запитан, какъв е статутът на Крим, той отговори: „ В момента е съветски. Какъв да е? “, също способства за екзалтацията на путинофилите у нас.

 

Във вътрешен проект Путин съумя да потисне или кооптира съвсем цялата съпротива. Либералите се карат между тях в обществените мрежи и емигрират. Той държи на къса каишка крайната десница, която го подлага на критика, че не образува изцяло фашистки режим в Русия и не употребява всички вероятни оръжия, с цел да превземе Киев. Той поддържа периферно и някакви напудрени социалдемократи, гравитиращи около властническата, само че към този момент не толкоз всеобща комунистическа партия на Руската федерация.

Единственият политик в Русия, който съумя да сътвори действителна опасност за Путин, е Алексей Навални, надарен московски популист с променливи политически убеждения и обич към онлайн връзката. Затова Путин го изпрати в пандиза за дълго време, което се приема възторжено от почитателите на Кремъл.

Путин даже е талантлив художник: негова картина бе продадена на търг в Русия за 1,15 млн $.

Политик, кагебист, състезател, художник, общественик, ловджия – ами талант е, кой да е.

 

Вярно е, че гениалността може да е възвишен подарък, само че тя би трябвало да се развие като умеене в течение на години и да бъде подкрепена с каузи.

Артур Шопенхауер споделя: „ Гениалността осветява епохата като комета пътя на планетите “.

 

Италианският художник и историк Джорджо Вазари твърди, че неговият другар и създател Микеланджело е изпратен на земята от „ великия държател на небето “, с цел да служи като образец за това какъв би трябвало да бъде същинският талантлив създател.

Аристотел бил уверен, че положения като потиснатост, психологични разстройства като меланхолия, параноя и заблуди, са присъщи за гениите.

 

НЕУМОЛИМАТА СТАТИСТИКА

 

Статистика за жертвите във войната на Русия против Украйна. Всеки 70 сантиметра окупирана украинска земя коства човешки живот.

Четири страни основават над 50% от международния БВП през 2022 година Това са Съединени американски щати, Китай, Япония и Германия. Вашингтон реализира Брутният вътрешен продукт по-голям от общия на 170 страни. Това са данни на VisualCapitalist. Те се удостоверяват от Международния валутен фонд.

Сред страните, които най-вече способстват за международната стопанска система са още Англия, Индия, Франция, Италия, Канада и Южна Корея. 

При 22,9 трилиона $ Брутният вътрешен продукт на Съединени американски щати – това прави 25% от международната стопанска система.

 

Икономиката на Китай е втора по номинално изражение, като се движи покрай 18 трилиона $ Брутният вътрешен продукт. Страната остава най-големият производител на артикули в света. 

Най-голямата европейска стопанска система е тази на Германия. Страната, която бе срината в края на Втората международна война е икономическият локомотив на Стария континент. Би трябвало това да е абсурд, само че в действителност е разумно, съгласно метода на ръководство на Федерална Република Германия по законите на пазарната стопанска система.

 

Русия на Путин, която през 1945 година развява знамето на успеха над несбъдналия се Трети райх, остава надалеч обратно в класацията, като се подрежда едвам на 11-то място с 1.5% от международния Брутният вътрешен продукт. Това е потискащо, тъй като става дума за най-богатата на естествени запаси страна в света. Как е допустимо талант, какъвто претендират, че е негови последователи, да допусне сходно унизително положение? Русия е страната с най-голяма територия в света – 17 125 191 кв. км. Населението й е 147 млн души. Това е причина страната да е действителен кандидат за Топ-5 в света. Но не е, което значи, че им нещо сбъркано в структурата и ръководството. Със сигурност огромно въздействие оказва корупцията, която е обхванала всички области на икономическия, политическия и публичния жевот. Да не изключваме и неналичието на мотивация у част от популацията, което безмълвно бойкотира голямата ножица сред приходите на жителите и тези на хората във властта и олигархичните кръгове.

 

През януари 2022 година Владимир Путин декларира: „ Руската стопанска система е в напредък. Тя е образец за действие и модел, който да се ползва и другаде. Със страни, наши сътрудници, можем да изградим същински нов съветски свят “.

 

Прилича на бълнуване.

 

В края на 70-е години на м.в. Съюз на съветските социалистически републики със своята стопанска система образува към 4,2% от международния Брутният вътрешен продукт. Днес едвам доближава 1,5%...

Три американски щата – Калифорния (2,9 трилиона), Тексас (1,75 трилиона) и Ню Йорк (1,65 трилиона) поотделно имат по-голям Брутният вътрешен продукт от Русия!

Oбeдинeнoтo ĸpaлcтвo, Фpaнция и CAЩ демонстрират нaй-виcoĸи тeмпoвe нa pacтeж. Toвa оповестява публично не някоя друга организация, а самата PИA Hoвocти, формалният глас на властта в Кремъл.

 

Такива са обстоятелствата.

 

Тук някъде се крие и отговорът на въпроса за гениалността на Путин.

Човек, който към момента бърка вярното и неправилното, успеха и загубата, не може да има искания за освен това от правото да се радва на поста, който задкулисието, а не ориста, са му отпуснали. Загубата на стотици хиляди хора, колкото й шумно да я представяш за победа, си остава неуспех, който те изпраща в политическата морга. Престъпление е. “

 

Sic transit gloria mundi e латински израз - " Така минава международната популярност “. За някои " минава ", без даже да е идвала или е билъ реализирана с военни закононарушения. И колкото и да се взира джуджето под масата, в очакване да се сбъдне неговият идеал, си остава едно маломерно дребосъче с гръмки трофеи, само че под масата. Съдбата от време на време е доста жестока.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР