И петте мача от 12-ия кръг при силния пол ще

...
И петте мача от 12-ия кръг при силния пол ще
Коментари Харесай

Първенствата в А РХГ при мъжете и жените се подновяват с пълна сила този уикенд

И петте мача от 12-ия кръг при мощния пол ще се изиграят в съботния ден. Лидерът във краткотрайното класиране Осъм (Ловеч) ще има алегорично посещение на 8-ия в подреждането Левски от град Левски. Двубоят ще се състои в Ловеч и е с начален час 14:00, а съдийството е предоставено на топ двойката български рефери – Георги Дойчинов и Юлиан Горецов.

В 14,00 часа ще започват още два дуела. Вторият в класирането – Пирин 64 (Гоце Делчев), ще гостува на предпоследния Локомотив (Мездра). Мачът е във Вършец и ще бъде управителен от реферите Теодор Илиев и Евелина Методиева. Горнооряховският Локомотив пък ще срещне състава на Добруджа. Момчетата на треньора Йордан Димитров, които тази година са в борбата за медалите, нямат право на неточност след загубата в Гоце Делчев преди седмица и ще търсят наложителен триумф, с цел да остават покрай челната тройка. Добруджанци пък ще се опитат да вземат нещо и да се измъкнат от непривичната за тима 10-та позиция в подреждането. Мачът ще се организира в Каварна и ще бъде управителен от Станислав Стойков и Велизар Делийчев.

Интересна среща ще има и в " Арена Шумен ", където 3-ият във краткотрайното класиране – Шумен 61, ще посрещне 5-ия – Чардафон (Габрово). Домакините, в чиито редици към този момент е и един от най-хубавите играчи в родното състезание – Бранимир Балчев, са любимци за успеха, само че ще би трябвало да се потрудят за нея против сплотения колектив на Христо Йорданов. Мачът ще стартира в 16:00 часа и ще бъде управителен от съдийската двойка Младен Белов и Галин Караджов.

Последният дуел от програмата на 12-ия кръг е във Варна, където Спартак ще одобри АСТИ-91 (Хасково). При възможен триумф, съставът на Веселин Станков има късмет да се предвижи с едно място напред във краткотрайното класиране. Срещата сред двата отбора през първия полусезон приключи без победител – 26:26, тъй че идният конфликт дава обещание да е забавен. Ще го управляват интернационалните рефери Светлин Йовчев и Звезделин Йончев.

При дамите шампионата се възобновява с два мача в събота (23 януари) и един в неделния ден (24 януари). В своята зала водачът във краткотрайното класиране Свиленград ще одобри последния в подреждането Спартак (Плевен) и надали ще промени статута си на непобеден досега. Срещата ще стартира в 14:00 часа и ще бъде ръководена от Кремена и Пламена Георгиеви.

По същото време в Шумен едноименният отбор, пети в подреждането, ще одобри в 2-ия – Етър 64 (Велико Търново). Двата тима се срещнаха единствено преди седмица в " Арена Шумен " в отсрочен мач от 1/4-финалите на шампионата Купата на България, който беше извоюван с лекост от " виолетовите " с 32:21. Съставът на Йонка Генчева наподобява като любимец и в този момент. Кристияна Блажева и Станислава Димитрова са назначени за рефери на този дуел.

В неделя един против различен ще се изправят 4-ият и 3-ият във краткотрайното класиране – Сливница и Бъки (Габрово). И тук има любимец и това е актуалният първенец Бъки, само че девойките на треньорката Мариела Иванова от състава на Сливница се показаха много сполучливо през есента и сигурно ще се опитат да поднесат изненада в своята зала. Мачът е с начален час 14:00 и ще бъде управителен от Ал. Бучков и Н. Георгиев.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР