Треньорът на Каляри Клаудио Раниери напуска, съобщиха от клуба. Очаква

...
Треньорът на Каляри Клаудио Раниери напуска, съобщиха от клуба. Очаква
Коментари Харесай

Раниери напусна Каляри и спира с футбола

Треньорът на Каляри Клаудио Раниери напуща, оповестиха от клуба. Очаква се 72-годишният експерт да постави завършек на кариерата си.

Раниери съумя да остави Каляри в и през идващия сезон. В предпоследния кръг отборът от Сардиния победи като посетител Сасуоло с 2:0, с цел да си обезпечи мястото в елита.

Раниери имаше контракт с Каляри за още една година, само че двете страни са се разбрали за предварителното му преустановяване. Това беше втори интервал на треньора отпред на Каляри. И при първия си престой сред 1988 и 1991 година, и в този момент, той съумя да завоюва промоция за Серия А.

Най-голямото достижение на италианеца е спечелването на купата в Англия с Лестър през 2016 година През кариера си той е водил още Наполи, Фиорентина, Валенсия, Атлетико Мадрид, Челси, Парма, Ювентус, Рома, Интер, Нант, Фулъм, Сампдория и Уотфорд, както и националния отбор на Гърция.

„ Реших да напусна и тоа е вярното нещо. Правя го с отегчение, тъй като е мъчно и мъчително решение. Но е вярното “, съобщи Раниери.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР