И двамата започват първата си работа, когато са на 16

...
И двамата започват първата си работа, когато са на 16
Коментари Харесай

Павел и Ицака – как първата работа да бъде забавна

И двамата стартират първата си работа, когато са на 16 години. Ицака – като водещ на състезания за „ Мини Мис “ в област Плевен, а Павел – като асистент в автосервиза на татко си и даже дървосекач. Днес хиляди правилни почитатели ги познават като свежото и занимателно дуо Павел и Ицака.

И точно тъй като знаят какъв брой потребно е да направиш първите си професионални стъпки, още до момента в който си възпитаник, двамата поддържат практикантската стратегия на Lidl. И това лято тя дава опция на всички възпитаници, навършили 18 години, да станат част от нея – да научат нови неща, да завоюват първите си пари и да се забавляват.

А че работата не изключва заниманието – в това са безапелационни и самите Павел и Ицака, които споделят 6 съвета, с които всяка първа работа, в това число и практиката в Lidl, може да бъде освен потребна, само че и занимателна.

Техния лист със препоръки споделяме по-долу, а в случай че измежду вас има възпитаници, навършили 18 години, или имате подобен у дома, крайният период за кандидатстване по програмата е 15 май на
Излизай отвън зоната си на комфорт
Опитвай нови задания. Поемай нови отговорности. Не спри на едно място, а пробвай нови и нови неща. Само по този начин няма да спираш да учиш и да откриваш самичък за себе си, че на процедура можеш всичко.
Твоите сътрудници могат да са и твои другари
И това е най-страхотното нещо. Когато се разбираш с хората, с които работиш – поддържате положителни връзки, помагате си или просто се смеете дружно, е доста по-лесно и доста по-приятно. Затова не бъди затворен – работата не е място, където просто вървиш, изпълняваш дилемите и изкарваш пари. Когато завържеш другарски връзки с сътрудниците, времето минава много по-бързо и е много по-забавно.
Ако нещо ти е забавно – отдели му повече внимание
Ако имаш интерес към избрана задача, отделяй ѝ повече време или поемай повече от нея. Така ще си стимулиран да научиш от своите сътрудници и ръководители по какъв начин да се справяш още по-добре и работата може да се трансформира в наслаждение. Така да вземем за пример, в случай че станеш практикант в Lidl и доста обичаш пресни кроасани, за какво да не помагаш повече във „ Фурната на Lidl “?
Супер, ходя на работа!
Не си мисли: „ Оф, би трябвало да отивам на работа “, ами „ Супер, ходя на работа! “. Търси постоянно позитивното във всяка обстановка. А в случай че си съумял да поемеш задания, които те кефят, е още по-добре. Така правиш нещо, което харесваш, до момента в който си изкарваш парите.
Възползвай се от опита на другите
Можеш да научиш толкоз доста от опита на другите. Затова се възползвай оптимално и „ кради поминък “, колкото можеш повече. Задавай въпроси и научи всички тънкости и трикове, които твоите сътрудници и мениджъри знаят. Така хем научаваш нещо забавно, хем улесняваш работата си, хем и преживяването става още по-приятно.
Напред и нагоре
Ако си на място, което е за теб – работата ти подхожда, с сътрудниците се разбирате – за какво това да не бъде мястото, на което да се издигнеш? Когато пред теб има благоприятни условия за развиване и стълбичка, по която да вървиш нагоре – тогава всяко изпитание си коства още повече.

Как да съчетаеш занимателно лято със занимателна лятна процедура в Lidl – научи тук.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР