Hyperloop капсулата се движи във вакуумна тръба, използвайки магнитната левитация(снимка:

...
Hyperloop капсулата се движи във вакуумна тръба, използвайки магнитната левитация(снимка:
Коментари Харесай

Hyperloop капсула разви почти звукова скорост


Hyperloop капсулата се движи във вакуумна тръба, употребявайки магнитната левитация
(снимка: Korail)

Южна Корея сложи международен връх за скорост на транспортните капсули от вида Hyperloop. По време на тестови тествания по-рано този месец вакуумната капсула е развила съвсем звукова скорост.

Концепцията, планува транспортното средство да реализира високи скорости без никакъв звук. Това е допустимо с помощта на магнитната левитация, благодарение на която капсулите се движат във вакуумни тунели.

Все още няма серийно създадени Hyperloop капсули, само че редица екипи. Един от тях, показан като демонстрационен модел, мина неотдавна тествания в Южна Корея.

Корейският институт за железопътни проучвания (Korail) е тествал дребна версия на капсулата, като е съумял да я форсира до 1019 км/ч, което е съвсем колкото скоростта на звука (343 м/с, или 1234,8 км/ч във въздух), съгласно Business Korea. Предишният връх за скорост на Hyperloop също беше подложен от Korail и възлизаше на 714 км/ч.

Южнокорейската Hyperloop капсула сложи международен връх за скорост
(снимка: Korail)

Южна Корея се надява да пусне Hyperloop превоз до 2024 година, с цел да редуцира времето за пътешестване сред Сеул и Бусан от три часа на 30 минути. Страната към този момент има високоскоростни влакове по този маршрут, само че държавното управление желае да понижи още повече времето за пътешестване. Междувременно.

В началото на ноември Virgin Hyperloop сполучливо организира в нея. По време на тестванията в Лас Вегас, Невада капсулата доближи 172 км/ч, а на „ борда ” ѝ бяха основният механически шеф на Virgin Hyperloop Джош Гигел и ръководителят на отдела за пътнически транспорти Сара Лучиан. Те пропътуваха 500 метра за към 15 секунди.
още по тематиката
По-рано екипът на Virgin Hyperloop организира повече от 400 теста на капсулата без пасажери. През 2017 година, по време на един от тестванията, скоростта доближи 386 км/ч. В бъдеще компанията чака нейните капсули да развиват 966 км/ч, което също е покрай звуковата скорост.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР