Хвала на героите, най-сетне справедливост, ще възкликнат някои уморени от

...
Хвала на героите, най-сетне справедливост, ще възкликнат някои уморени от
Коментари Харесай

До Сийките в червени тоги: Стягайте багажа и дим да ви няма - шефът ви стана сладкопойна чучулига

Хвала на героите, най-накрая правдивост, ще възкликнат някои изтощени от очакване на гешевата оставка жертви на гешевизма и цацаратурата. Който не е ял дървото от Имат право, почтено казано, тъй като единствено само те знаят на какви унижения и удари са били подложени през последните години. Как са се опитвали до оборят скалъпените обвинявания против тях единствено тъй като са неуместни за властта или на някого.

Досега ГЕРБ, Движение за права и свободи и членове на други партии бранеха Гешев като зеницата на окото си и доказваха, че няма по какъв начин да се желае неговата оставка, още по-малко да бъде отхвърлен по различен метод.

 

Имало обаче подобен метод. Натискат кукловодите копчето и шестима щурмоваци се хвърлят против Главния, като че ли е неприкрит зложелател, а не досегашен техен идол, пълководец, атаман, фюрер – както желаете го наречете. Така се държаха с него, всички сме очевидци.

 

Още не е заглъхнало ехото от обещанието на кандидат-премиера Мария да изиска отстраняването на основния прокурор и ето ги на арената новите центуриони. Към Висш съдебен съвет се причисли и Апелативната прокуратура с искане главата на " инструмента на Господ ".

 

Война. Точно това значи протичащото се. Едни кланове против други кланове.

И всичко това се случва в петък. Каква подигравка на ориста. Петък бе обичаният ден на Гешев да повдига обвинявания и да разпорежда арести, с цел да нямат жертвите опция да се защитят по някакъв метод. Добре изчислен инквизиторски ход. Ето, че го приложиха и на него.

 

Силно доближеният до него Ясен Тодоров, зам.-шеф на Следствието, за който Борислав Сарафов желае от Висш съдебен съвет да бъде отхвърлен, се закани преди ден, че до понеделник щели да се случат доста неща. Имаше поради, че Гешев ще отвърне уместно на удара и някои хора доста ще ги боли. Само че самият Гешев се оказа в ролята на жертвата. Той постави големи старания да влезе в тази роля, само че с храбър ореол, като си измисли заприказва и атентати против семплата му персона. Вече е в нея, само че в гротескна сценка.

 

Няколко негови протежета в СГП разпратиха по-рано в петък известие до медиите, че не е имало некакъв израелец на мястото, където гръмна гърмежът до ескорта на Гешев на 1 май. Половин час по-късно отново същите текстописци изпратиха допълнение, че в действителност е имало някакъв чужденец, само че той не бил позволен до самия кратер… Суматоха.

Прокурорите от Висш съдебен съвет обаче гонят Гешев точно поради въпросния непознат жител, който по необикновен метод се оказа заплетен в мрачен балкански сюжет.

 

Няма никакво подозрение, че на Иван Гешев са му вдигнали мерника и няма да има отърване. Доказателство за това е огромната скорост, с която се развиват събитията към него. Дали стрелецът е Борисов или има и други е все едно. На всички е ясно, че задкулисието разчиства терена от своята свидна рожба, която се е трансформирала в опасност. Прокуратурата-бухалка сигурно ще продължи да съществува, само че се постанова да блъде префасонирана.

 

Къде е обаче основният херой? В Съединени американски щати? Преди това беше в Турция, а преди този момент, споделят, в Израел. Какви комитетски каузи са стимулирали този воайяж?

 

Една от главните версии, които обикалят общественото пространство и мрежите, е, че Гешев е решил да пропее пред американските сътрудници, предоставяйки им обстоятелства и материали, изобличаващи водещи български политици в огромни закононарушения. Накиснатите са научили и мигновено са подхванали контраудар.

 

Въпросът е, за какво Гешев се е решил да стане „ сладкопойна чучулига “ оттатък океана? Възможният отговор е, че е схванал намека под форма на шумна пиратка до цъфналата джанка край вилна зона " Ярема " …

 

Когато по върховете на правосъдната ни система изобилсват фрагментите на школата в Симеонова е разумно да ни се сервират ченгеджийски разработки.

 

Чух екзотично съмнение, че Гешев като научил какъв капан му готвят в София е изискал политическо леговище в Съединени американски щати. А дали не е действително? Може да се самопредложи по програмата за предпазени очевидци – зависи какво съдържат досиетата, които е отнесъл там. От друга страна американците имат много папки, свързани с действия на самия Гешев, които го вършат благонадежден претендент за санкционния лист „ Магнитски “.

Предстоят забавни събития с голям залог.

 

Да не не помни: Сийките и калинките в червени тоги да събират небрежно багажа и да се изнасят я по родните места, я някъде другаде със спестените от заплатите пари. Иначе някои от тях ще го отнесат грубо, както се случва, когато атовете стартират да се ритат.

 

…Сладкопоййна чучулига, над полето се издига,

И и с разперени крилца литна долу над селца…

 

Изглежда сантиментално, само че не е.

 

Извинявайте, че запитвам, само че какво става със стотиците непринудено излезли прокурори и следователи да бранят Гешев от похищенията на незнамкойси? Къде сте, бе, " нас не ни е боязън "?

 

Знам къде сте. Там сте от години.

 

Огнян Стефанов

 

П.П. Дали зложелателствам? Сигурно. От години имам проблеми с прокуратурата поради рецензии към властта и висши представители на прокуратурата и въпреки техните обвинявания да падат в съда едно след друго, това което предизвикаха на мен и околните им, мъчно се не помни. Каквато е и задачата – тормоз. Гешев и компания би трябвало да си платят. Както и Борисов и компания. Мисля, че е заслужено.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР