Хуманитарни групи, които се грижат за близо 1000 спасени мигранти

...
Хуманитарни групи, които се грижат за близо 1000 спасени мигранти
Коментари Харесай

Италия отново не приема мигранти в пристанищата си

Хуманитарни групи, които се грижат за близо 1000 избавени мигранти на три кораба в централната част на Средиземно море, бият паника за влошаващите се условия на тях, но новото крайнодясно държавно управление на Италия не дава отговор на настояванията да им позволи да дебаркират, втвърдявайки позицията си против избавителните кораби, предава Асошиейтед прес.

Новият министър на вътрешните работи на страната Матео Пиантедоси подготвя възбрана филантропичните кораби да дебаркират на италианските пристанища, като в същото време прикани страните, под чиито флагове плават избавителните кораби, да облекчат бремето на Италия, като одобряват избавените мигранти.

Ходовете припомнят позицията, заета от водача на партията " Лига " Матео Салвини, в този момент вицепремиер, който разпореди филантропични кораби да не получават достъп до пристанищата в Италия, когато беше вътрешен министър в интервала 2018-19 година

Засега Италия, дружно с Малта, резервират безмълвие в отговор на настояванията за безвредно пристанище от трите кораба: Geo Barents, ръководен от " Лекари без граници ", който има 572 души на борда; Ocean Viking на SOS Mediteranee с 234 души на борда и Humanity 1 на SOS Humanity със 179. Всички са били избавени след 22 октомври.

Докато Италия де факто блокира от филантропичните кораби да слязат на брега 1000 души, данните на вътрешното министерство демонстрират, че италианските управляващи са довели 6383 други до крайбрежията на страната през последната седмица.

Пристигащите мигранти по море в Италия са се нараснали тази година до 85 991, спрямо 53 825 през същия интервал на предходната годинa.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР