Очакваме новият президент и новото правителство на Република Северна Македония

...
Очакваме новият президент и новото правителство на Република Северна Македония
Коментари Харесай

ЕС очаква Скопие да прилага добросъвестно договорите със София и Атина

Очакваме новият президент и новото държавно управление на Република Северна Македония да работят за изпълване на упованията за реализиране на прогрес на страната по пътя към Европейски Съюз.

Това съобщи през днешния ден представител на Европейската комисия на конференция в отговор на въпроси, свързани със събитията, съпътствали клетвата на президента на Северна Македония Гордана Силяновска през вчерашния ден, предава Българска телеграфна агенция. 

Очакванията към Северна Македония бяха в детайли изложени в последния отчет за напредъка на страната към Европейски Съюз предходната есен, означи представителят. Беше посочена значимостта от поддържането на положително районно съдействие, на положителни междудържавни връзки, от добросъвестното използване на подписаните двустранни контракти, в това число контракта от Преспа и контракта за другарство и добросъседство с България. Това чака Европейски Съюз, заключи представителят.

Вярваме, че новите управляващи в Скопие ще продължат по този път. Засега не желаеме да се произнасяме какво би станало, в случай че не го създадат, добави той.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР