Хуберт Хуркач се изказа доста ласкаво за Карлос Алкарас след

...
Хуберт Хуркач се изказа доста ласкаво за Карлос Алкарас след
Коментари Харесай

Хуркач за Алкарас: Невероятен е, очаква го страхотна кариера


Хуберт Хуркач се изрече много ласкаво за Карлос Алкарас след полуфиналния им конфликт на шампионата в Маями. Полякът, който защитаваше купата, отстъпи пред международния №16 след два тайбрека, като това постави завършек на серията му от 10 следващи победи в конкуренцията. Хуркач показа, че не е доста сюрпризиран от провалянето, защото е бил наясно, че се изправя против един от най-силните играчи сега.

„Карлос е страховит състезател и в никакъв случай не стопира да се бори. Да играя против него бе голямо предизвикателство, защото той се показва на доста високо равнище от началото на сезона. Единственото, което мога да направя, е да го поздравя. Той играе удивително за човек на неговата възраст. Наистина е необикновен. Физиката му е страхотна и в това време играе доста интелигентно. Сигурен съм, че го чака страхотна кариера“ – разяснява международният №10 на конференцията след дуела.

Макар като цяло шампионатът да бе доста мощен за него, Хуркач е безапелационен, че не е удовлетворен от представянето си в снощния конфликт.

„Мисля, че мога да играя доста по-добре, в сравнение с го направих през днешния ден, само че той сложи доста висока летва пред мен. Карлос игра доста добре през целия мач. Дадох всичко от себе си, само че той просто бе по-добър от мен. Във втория тайбрек той изигра доста добре някои от точките, до момента в който аз направих няколко съществени пропуща. Ядосан съм, само че няма какво да направя. Има и такива моменти“ – сподели полякът.

В умозаключение Хуркач съобщи, че Маями постоянно ще бъде доста особено място за него и за следващ път показва обичта си към града.

„Обичам Маями. Този град е страховит. Атмосферата е невероятна, а хората са доста благи. Винаги съм благополучен, когато имам опцията да играя тук. Не ми е било писано да печеля още веднъж купата на сингъл, само че изиграх няколко доста мощни мача и в действителност се любувах на турнира“.

Макар да отпадна от иднивидуалната конкуренция, Хуркач към момента има късмет да си тръгне от Флорида с трофей. Тази вечер той и Джон Иснър ще се изправят против Уесли Коолхоф и Нийл Скупски във финала на двойки, като мачът ще стартира не преди 22:30 ч.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР