Хуберт Хуркач отказва да загуби в Маями. Шампионът от 2021-а

...
Хуберт Хуркач отказва да загуби в Маями. Шампионът от 2021-а
Коментари Харесай

И Медведев не успя да спре Хуркач в Маями, Джокович остава №1


Хуберт Хуркач отхвърля да загуби в Маями. Шампионът от 2021-а записа десета поредна победа на Мастърса във Флорида, откакто надви със 7-6(7), 6-3 над поставения под №1 Даниил Медведев.

По този метод полякът попречи на Медведев да се изкачи под №1 в ранглистата в понеделник, което значи и още най-малко една седмица на върха за Новак Джокович.

От самото начало на мача руснакът сподели, че не се усеща изключително удобно при горещото време и високата мокрота в Маями. Нищо от това не важеше за Хуркач, който на собствен ред показва, че изискванията във Флорида са най-подходящи за неговата игра.

Трудните условия водеха и до повече непредизвикани неточности и от двамата, само че поставеният под №8 бе по-добрият на корта от самото начало. Медведев въпреки всичко даде всичко от себе си, с цел да направи мача равносилен и го реализира. Доказателство по тази причина е фактът, че дуелът продължи над 2 часа.

В тях руснакът отрази 11 от 14-те благоприятни условия за пробив на противника, само че в това време Хуркач не разреши пропуснатите шансове да му повлияят по какъвто и да е метод.

Началото бе прелестно за първенеца от 2021-а, който поведе небрежно с 3-0. Впоследствие полякът имаше благоприятни условия и за втори пробив като при 5-2 имаше два сетбола, само че първите сервиси на Медведев го измъкнаха. Последва единственият къс интервал в мача, в който руснакът имаше преимущество. То докара до връщане на пробива и постигане до тайбрек. В дългия гейм обаче по-стабилният от двамата на корта употребява преимуществото си.

Във втората част физическите проблеми на Медведев бяха още по-осезаеми. Той оцеля в първия маратонски гейм, само че малко след тов позволи пробив в петия гейм. На идната отмора международният №2 взе и хапче от лекаря на шампионата, само че нямаше време то да подейства. При 5-3 Хуркач осъществя първия си мачбол, с цел да стигне до трети полуфинал на равнище Мастърс 1000. Там чака спечелилия от четвъртфинала сред Карлос Алкарас и Миомир Кецманович.

Само в границите на този шампионат това е седми триумф за Хуркач, който има и три победи на двойки, където с Джон Иснър по-късно ще играят полуфинал против Ник Кирьос и Танаси Кокинакис.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР