Хотелиерите в ски курортите у нас вече се подготвят за

...
Хотелиерите в ски курортите у нас вече се подготвят за
Коментари Харесай

Най-предпочитани за празниците са краткосрочните ваканции, скокът в цените е до 25%

Хотелиерите в ски курортите у нас към този момент се приготвят за идния зимен туристически сезон. В един от спа комплексите в Банско картината за идните празници е към този момент ясна – чака се цялостна претовареност.

" Анализът демонстрира, че за Коледа и за Нова година базата ще бъде напълно запълнена. За ски сезона, въз основата на разбора, чакаме доста мощен и добър сезон “, разяснява Димитър Колев, шеф на спа комплекс.

В един от хотелите в Пампорово заетостта за Коледа е 25%, а за Нова година - свободни места към този момент няма.

" Имаме нарастване на резервациите. Все отново сезона преди 2 години се отрази на всички хотелиери. Надяваме се и в останалата част отвън празниците да имаме в действителност добра изпълняемост “, уточни пред bTV шефът Екатерина Дафовска.

Най-предпочитани за празниците са краткосрочните ваканции. А покачването на цените на услугите в бранша е сред 10 и 25%.

" Най-предпочитан е пакет с 3 до 5 нощувки със закуска и вечеря. За 4-членно семейство на вечер е 230 лв. за апартамент. Тази година взехме решение да създадем единствено 10% покачване, макар че в действителност цените и разноските на всички равнища се повишават ужасно доста, само че не можем да си позволим толкоз внезапно да вдигнем цените. Така че ще компенсираме с по-големи загуби “, добави Дафовска.

Засилва се ползата и от български, и от задгранични туристи.

" Имаме доста огромен интерес от Англия, където предходната година нямаше под наем полет. Израел е една дестинация, която генерира извънредно доста туристи. По същия метод Турция. Като цяло чакам към 1 милион и 200 хиляди в зимния интервал да бъдат чужденците, които ще бъдат в страната “, изясни Румен Драганов, шеф на Институт за разбори и оценки в туризма.

Ски лифта в Банско също е подготвен да посрещне първите туристи. До 10 декември се продават карти на цени от предходната година. След това се чака покачване. За предишния сезон то е било 11%.

В момента карта за целия сезон коства 1500 лв., а след 10 декември се чака нарастване на дневната карта.  След пандемията специалисти чакат туристическия отрасъл да се възвърне изцяло през 2024 година.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР