Хора, които се противопоставят на каталунската независимост, излязоха на протестен

...
Хора, които се противопоставят на каталунската независимост, излязоха на протестен
Коментари Харесай

Протестен марш в Барселона срещу независимост на Каталуния

Хора, които се опълчват на каталунската самостоятелност, излязоха на протестен марш в столицата на района в събота, националния празник на Испания. Това се случва на фона на предстоящата при започване на идната седмица присъда в процеса против водещи каталунски сепаратисти.

 © БГНЕС
Размaхвайки испански - и някои каталунски флагове, и носещи флагове за битка против независимостта, 10 000 души маршируваха в центъра на града, сочи информация на полицията.

Броят е доста по-нисък от 65 000 души, взели участие в сходна проява преди две години.

Националният празник отбелязва идването на испанската експедиция, отпред на която е италианецът Христофор Колумб, в Америка през 1492 година, а някои от празнуващите в Барселона показаха вяра каталунските сепаратисти да бъдат наказани.

" Със сигурност се надявам те да бъдат наказани за опита им за прелом ", сподели 60-годишният Пепи Ордонес. " Те не съблюдаваха конституцията. "

Дванадесет обвинени, множеството от които са членове на някогашното държавно управление на Каталуния, могат да получат дългогодишни присъди, в случай че бъдат наказани за опита за разединение на региона през 2017 година, който провокира огромна политическа рецесия. Основните обвинявания включват протест и подбудителство.

Фернандо Санчес, който управлява главната антисепаратистка група, " Каталунско гражданско общество ", сподели на публицистите: " Искаме да отправим зов за успокоение и отговорност. "

" Страхувам се, че ще има принуждение ", сподели различен проявяващ, 62-годишният Мануел Руеда. " Всичко, което желаеме, е да стартираме да живеем още веднъж, както преди 10 години, без сепаратистки или испански флагове на всички места, когато всички живееха умерено дружно ", добави той.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР