Бившият вътрешен министър Бойко Рашков е завел иск за 50

...
Бившият вътрешен министър Бойко Рашков е завел иск за 50
Коментари Харесай

„Те прекалиха: Рашков съди Тошко Йорданов и Станислав Балабанов за 50 000 лв.

Бившият вътрешен министър Бойко Рашков е завел иск за 50 000 лева в Софийски градски съд против народните представители от „ ИТН “ (ИТН) Тошко Йорданов и Станислав Балабанов. Това заяви Рашков пред Клуб `Z`

Поводът са техни изказвания, свързани с Временната парламентарна комисия за следствие на корупционните практики в Агенция " Митници " и възможната роля на Асен Василев в тях. Тошко Йорданов беше ръководител на комисията, а Балабанов беше неин член, като управлява и едно от съвещанията й.

„ Те прекалиха. Прекрачиха естествените граници и към този момент имам искова молба против тях в Софийския градски съд. Не може такива оскърбителен изказвания и обидни квалификации ", споделя Рашков.

Повод за основаването на парламентарната комисия, която бе инициирана от парламентарната група на Има Такъв Народ, станаха арестите на към този момент някогашната директорка на митниците Петя Банкова и на татко и наследник Марин и Стефан Димитрови, които бяха упрекнати като участници в проведена незаконна група за търговия с въздействие. Заедно с тях, само че задочно, обвиняване получи и Никола Николов-Паскал, който беше разгласен от шефа на ДАНС Пламен Тончев за незаобиколим фактор в производството и контрабандата на незаконни цигари. Само дни по-късно с обвиняване се снабди и някогашния основен секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев, който обаче бе оставен на независимост против 20 000 лева парична гаранция.

" Съдя ги за техните изказвания и в комисията, и преди съвещание на комисията. Те си мислеха, че аз ще заставам и ще ги оставя да си разиграват телевизионни сюжети. Преди комисията да приключи своята работа Балабанов направи изявление в пленарната зала в четири-пет точки. На процедура той предреши това, което трябваше да бъде в последна сметка и заключението на тази краткотрайна парламентарна комисия, като изрече мнение надали не от името на цялата парламентарна комисия - какво е открито и по какъв начин корумпираните министри Бойко Рашков и Асен Василев са толерирали или подпомагали (или каквото се сетите в тази връзка) един контрабанден канал, едни контрабандисти и т.п. още квалификации.Това бие освен върху нашия персонален имидж и известност, а, несъмнено, и против репутацията на цялата страна, тъй като това не може да остане прикрито от нашите сътрудници ", добави Бойко Рашков.

Делото против Йорданов и Балабанов е гражданско, а не по Наказателния кодекс.

Снимка: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР