Холгер Руне се класира за дебютния си ATP 1/2-финал на

...
Холгер Руне се класира за дебютния си ATP 1/2-финал на
Коментари Харесай

От без спечелен мач на трева до 1/2-финалите в Куинс: Руне спря Музети за трети пореден успех

Холгер Руне се класира за дебютния си ATP 1/2-финал на трева. Младият скандинавец нямаше нито една победа на тази настилка през своята кариера до началото на тази седмица, само че демонстрира, че към този момент е намерил ключа към мощно показване и на това покритие, постигайки три следващи триумфа на конкуренцията в Куинс. Днес вторият подложен имаше сложната задача да се изправи против различен от най-ярките представители на идващото потомство, а точно Лоренцо Музети.

Двамата младоци не разочароваха публиката и изнесоха извънредно дуел, като международният номер шест беше малко по-стабилен в най-важните моменти и се наложи с крайното 6:4 7:5, с цел да си обезпечи конфликт с Алекс Де Минор за влизане във финала.

Мачът стартира мъчно за Музети, който още в третия гейм трябваше да отразява два брейкбола, само че се оправи с сложната обстановка и след това самичък доближи до точка за пробив, която мигновено осъществя и се откъсна напред с 4:1 гейма. Оттам насетне обаче по-високоранкираният тенисист заигра съвсем безгрешно и постоянно съумяваше да приключва топки наоколо до мрежата. Италианецът пък не можеше да разчита на първото си подаване, което го сложи в доста неподходяща обстановка и последва серия от пет следващи гейма в актива на първенеца от София, а това му беше изцяло задоволително да се поздрави със спечелването на откриващия сет.

Втората част беше още по-оспорвана, а шестият подложен прекъсна отрицателната си поредност и влезе в режим на елементарно извоювани подавания. Музети все по-често навлизаше в рамките на корта и нямаше проблем с това да пуска вездесъщия си бекхенд по правата, с чиято помощ направи значително уинъри. Руне пък усещаше натиска, под който беше подложен и в десетия гейм му се наложи да отразява два поредни сетбола, единствено че тази детайлност по никакъв метод не го тормози и последваха 8 безответни точки в неговия актив, които го сложиха в позиция да сервира за крайната победа и той се оправи по съвършен метод с тази задача.

 

Here Rune roar
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР