Холдингът Alphabet обяви назначаването на Джон Хенеси за председател на

...
Холдингът Alphabet обяви назначаването на Джон Хенеси за председател на
Коментари Харесай

Джон Хенеси зае мястото на Ерик Шмид в Alphabet

Холдингът Alphabet разгласи назначението на Джон Хенеси за ръководител на съвета на шефовете. Докторът по философия в региона на компютърните науки заменя на позицията Ерик Шмид, който бе отпред на организацията (първо Гугъл, а след това Alphabet) в продължение на 17 години.

65-годишният Хенеси е член на борда на Гугъл от 2004 година, само че добива популярност много преди този момент. Той взема присъединяване в разнообразни планове от началото на 70-те години на XX век. Заради триумфите му американският вложител Марк Андерсен го назовава “кръстник” на Силициевата котловина.

 Джон Хенеси | Източник: Станфордски университет

Хенеси изиграва основна роля в развиването на компанията MIPS Technologies, която се трансформира в един от водачите в региона на микроелектронните устройства. Важно е присъединяване му и в Atheros.

Между 2000 и 2016 година е президент на Станфърдския университет. Напускайки позицията той споделя, че “дошло времето да се заема с това, което го е довело в Станфърд – изследванията”.

В борда на шефовете на Alphabet, с изключение на Джон Хенеси и Ерик Шмид, влизат още генералният шеф на Гугъл, Сундар Пичай; ръководителят на направлението за облачни калкулации, Даяна Грийн, както и създателите на Гугъл, Лари Пейдж и Сергей Брин.

Хенеси поема контрола на холдинга в комплициран интервал. Наскоро компанията разгласява финансовия си резултати за четвъртото тримесечие, където регистрира загуби в размер на 3 милиарда $. Междувременно обаче оборотът ѝ е повишен с 24 на 100, достигайки 32,3 милиарда $.

Загубите на Alphabet се изясняват с разноски за деферсифициране на бизнеса, които не са могли да бъдат обезщетени от растящите доходи от реклами в Гугъл и YouTube. Ръстът на разноските за последните месеци е 27%. Оперативната облага пък е 7,6 милиарда $.

За цялата 2017 година оборотът на холдинга е повишен с 23% до 110,9 милиарда $. Чистата облага е 12 милиарда В доклада обаче не е калкулирана сумата от 9,9 милиарда $, която компанията заплати едновременно поради промяна в данъчното законодателство в Съединени американски щати.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР