Хмелът е познат основно като суровина, от която се прави

...
Хмелът е познат основно като суровина, от която се прави
Коментари Харесай

Ползи за здравето от хмела, който се съдържа и в бирата

Хмелът е прочут главно като суровина, от която се прави бира. Той обаче е доста повече от това. Хмелът има разнообразни медицински използва, поради което се употребява от епохи като национален лек от доста култури и националности.

Какво съставлява хмелът?
Растението хмел създава семена по време на разцвет, които в действителност ние използваме. Семената на хмела се употребяват към този момент повече от хилядолетие за изработката на обичаната на мнозина бира, известна алкохолна напитка по целия свят.

Знаете ли, че... дамите, които пият бира са по-умни?
Хмелът освен работи като стабилизиращ сътрудник в бирата, само че също по този начин обезпечава разнообразни усети. Има антибактериални и антиоксидантни свойства, които усъвършенстват качеството на бирата и работят като стабилизатор.

Хранителни качества
Хмелът съдържа необятен набор хранителни субстанции, потребни за организма. Сред тях са витамин В6, витамин С, витамин Е, както и огромно количество антиоксиданти и флавоноиди.
Хмелът има свойството да отпуска мускулите, да покачва когнитивните качества на мозъка, да облекчава сърдечносъдовите проблеми и да усъвършенства здравето на кожата.

Хмелът е потребен още за:
управление на безсънието предварителна защита на рака облекчение признаците на артрит и фибромиалгия усъвършенства хормоналния баланс оказва помощ в отслабването успокоява зъбобол понижава болките във възпалените стави и мускули понижава силата на менструалните болки и конвулсии лекува язви управлява диабета потиска признаците на меланхолия оказва помощ при главоболие усъвършенства кръвообращението понижава пърхота усъвършенства здравето на кожата

Употреби на хмела
Освен под формата на бирена напитка, хмелът може да се приема и в композиция с други потребни съставки под формата на хранителна добавка. От него се прави смес. Капките се разтварят във вода и работят облекчаващо, най-много при главоболие.
От хмел може да се прави и чай, който има горчив усет, само че може да се подправи с мед.
Може да се приема и под формата на дестилат, доста сполучлив при бодърствуване и като натурално успокоително.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР