Хиляди пациенти с хипофункция на щитовидната жлеза живеят повече от

...
Хиляди пациенти с хипофункция на щитовидната жлеза живеят повече от
Коментари Харесай

Хиляди пациенти с болна щитовидна жлеза без лекарство повече...

Хиляди пациенти с хипофункция на щитовидната жлеза живеят повече от месец без медикамент, тясно профилиран за лекуването им. Причината е, че са спрени доставките му.

Те имат опция, само че с нея рискуват да объркат дозата, а и постоянно фармацевтите в аптеките отхвърлят да им я продадат, заяви Нова тв.

Кристина е с диагноза хипофункция на щитовидната жлеза от година. „ Симптомите, които изпитах и които ме наведоха на мисълта, че мога да имам подобен вид заболяване, бяха отмалялост, рухване на косата, усещах непрекъснато студ”, споделя тя.

Преди дни отишла в аптеката с рецепта за медикамента, постановен за лекуването й. „ На рецептата ми беше изписано едното название на левотироксина и те ми споделиха, че го няма налично”, изясни Кристина.

Оказва се, че доставките на медикамента са спрени за аптеките у нас от месец. Ако или до момента в който се появи лекарството, пациентите с хипофункция на щитовидната жлеза имат една опция, с цел да продължат лечението си. Могат да купят хапчета на различен производител, само че също на значимата за тях основа на левотироксина. Това обаче основава риск от комплициране на дозата и вярното лекуване.

Иначе, съгласно експертите в региона, препаратът, останал на нашия пазар, умерено може да се приема от пациентите.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР