Хеликоптерът, пилотиран от биатлониста Игор Малиновски, беше намерен изгорял в

...
Хеликоптерът, пилотиран от биатлониста Игор Малиновски, беше намерен изгорял в
Коментари Харесай

Трагедия! 5-кратен световен шампион в биатлона изгоря в хеликоптер над Камчатка

Хеликоптерът, пилотиран от биатлониста Игор Малиновски, беше открит изгорен в Камчатка. Губернаторът на Камчатския край Владимир Солодов заяви, че изчезналият хеликоптер с 5-кратния международния първенец по биатлон при юношите Игор Малиновски е открит изгорен на 13 км от вулкана Узон. Няма оживели в случая на 16 юли. Освен биатлониста, в хеликоптера са били още двама души.

„ Спасителите на Камчатка откриха изгорен хеликоптер Robinson на 13 км южно от вулкана Узон, който изчезна от радарите. Хеликоптерът с двама пасажери и водач е бил на частен полет, групата не е записана като туристи. Вчера в региона на мястото на злополуката се наблюдаваше ниска облачност и неподходящо време за полети. Компетентните органи организират следствие и ще открият аргументите за излитането и събитията към злополуката на частен хеликоптер “, написа губернаторът в канала си в Telegram.

Хеликоптерът Robinson RA-07350 излетя в 12.22 ч. камчатско време на 16 юли по маршрут Милково – Долината на гейзерите – калдерата на вулкана Узон. В уречения час той не се свърза. Хеликоптерът е бил благосъстоятелност на компанията Rise на Владимир Малиновски, татко на биатлониста Игор Малиновски. 25-годишният международен първенец за юноши самичък ръководи самолета.

Сутринта на 17 юли Ми-8 на съветското министерство на изключителните обстановки излетя да търси изчезналия хеликоптер със спасители. Предния ден те не можаха да стартират издирвателна и избавителна интервенция заради мъгла и здрач. В издирването се включи и хеликоптер на Териториалния център по медицина на злополуките със спасители.

Следственият комитет на Русия образува наказателно дело за нарушаване на разпоредбите за употреба на въздушния превоз (чл. 263 от Наказателния кодекс на Руската федерация), оповестява " Комерсант ".

Полетите с вертолет са повече от занимание за Игор Малиновски. Той е инструктор в лятно учебно заведение по ръководството на хеликоптери. Той е бил студент в колежа по гражданска авиация в Омск, който е приключил през април.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР