Хегемонът в дамския хандбал през последното десетилетие Норвегия разгроми олимпийския

...
Хегемонът в дамския хандбал през последното десетилетие Норвегия разгроми олимпийския
Коментари Харесай

Световният шампион Норвегия се раморазправи с олимпийския Русия

Хегемонът в дамския хандбал през последното десетилетие Норвегия разгроми олимпийския първенец Русия с 34-17 (15-8) и се класира за за полуфинал на международното състезание, провеждащо се в Германия.

 Русия и Холандия с сложни победи против азиатки на международното по хандбал
Русия и Холандия с сложни победи против азиатки на международното по хандбал

Норвегия разгроми Испания, Чехия сътвори сензация против Румъния

Така нареченият " край преди финала " на процедура не се състоя. До този мач рускините бяха единственият непобеден тим, до момента в който норвежките демонстрираха недостатъци в групата, където изгубиха от Швеция.

Скандинавките започнаха стремително. Те водеха с 8-2 след 14 минути игра. Норвежките затвориха отбраната си и вкарваха гол след гол с бързата си игра. Тогава последва единственият мощен миг в мача на рускините, които се възползваха от неточности на съперничките си и с мощна игра съумяха да понижат до 7-9.

От тук нататък норвежките смазаха рускините, които изиграха няколко дълги интервали без маркиран гол. В последните минути Евгений Трефилов, който е прочут кадър на остарялата школа, загуби предпочитание да се кара на възпитаничките си и даже стартира да се усмихва.

Президентът на съветската федерация Сергей Шишкарев беше покъртен:

" Това е злополука. Не мога да си спомня по-позорно проваляне. Нямахме проект " А " и " Б ". А Норвегия играе предсказуемо ".

Норвегия в петък ще играе от 21:30 часа с Холандия в повтаряне на финала на предходното състезание. Холандките малко мъчно победиха сензацията на шампионата Чехия с 30-26 (17-16).

Срещата беше доста оспорвана, като разликата се получи едвам в последните минути. Холандките на няколко пъти дръпваха в резултата след голове на Луис Абинг, само че чехкините се връщаха и пропуснаха няколко благоприятни условия за цялостен поврат. Абинг приключи с 14 гола.

В първия полуфинал след два дни от 18:30 часа ще играят Франция и Швеция. И двата тима играят доста мощно досега и спечелилият се чака да направи зрелищен край в неделя против Норвегия.

 Снимка 328952
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР