След тежката катастрофа в Пловдив, при която загинаха млад мъж

...
След тежката катастрофа в Пловдив, при която загинаха млад мъж
Коментари Харесай

Рали шампион: Ако аз трябва да мина с 200 км/ч по този участък, ще ми трябват 2-3 седмици

След тежката злополука в Пловдив, при която починаха млад мъж на 21 година и спътничката му на 20, битката за живота на двамата потърпевши продължава. По-тежко е положението на 22-годишното момиче.

По информация на  младежите от тежката злополука играли карти до късно. В момента на случая те се прибирали по домовете си. Автомобилът е благосъстоятелност на столична компания.

Темата коментира и рали първенецът Костадин Щерев. „ Ще приказвам като играч, а не като специалист. Условията са били извънредно несъответствуващи за скоростта, с която се е движел автомобилът. Тя е била над 200 км/ч съгласно мен ”, уточни той. Състезателят означи, че не се вижда спирачен път на мястото на случая, а гумите били некачествени. Според него починалият водач е нямал никакво време за реакция, поради скоростта, с която се е движел. „ Докато си намерения, той към този момент е минал 60 м ”, уточни Щерев. Според рали водача през първите 5 години от стажа на младите водачи би трябвало да са лимитирани мощностите на колите, които са им позволени.

Рали шампионът Костадин Щерев обясни, че в случай че би трябвало да мине с 200 км/ч по този сектор при тези условия - влажен път, подготовката му ще е към 2-3 седмици, в това число по автомобила - като амортисьори и гуми.

Предстои резултатите от експертизите да разкрият карал ли е под въздействието на алкохол или упойващи субстанции сега на конфликта с няколко вековни дървета, който коства няколко човешки живота. 

До мястото на случая има светофар, който обаче мига единствено в жълта предупредителна светлина, с цел да подсети, че следва кръстовище. „ Още с построяването му беше изработен два пъти опит този светофар да проработи. Това не се случи заради по молба на КАТ и след доста сигнали от жители. Сега светофарът мига в жълто, което не значи, е не работи – дава индикации на водачите да са по-съсредоточени и да понижат скоростта ”, съобщи шефът на Оперативна програма „ Организация и надзор на превоза ” Георги Стоилов. Според него слагането на изкуствени неравности няма да реши казуса на сектора. По думите му на булеварда би трябвало да се постави камера за скорост.

Той даде образец, че в случай че караме със 100 км/ч минаваме 27 метра за секунда. Ако караме с 200 км/ч, минаваме 58-59 метра за 1 секунда. " Реакцията от кръстовището дотук - той е пристигнал за под 1 секунда от кръстовището до мястото на случая - съгласно мен е нямал безусловно никакъв късмет за реакция. Мозъкът на естествения водач реагира за към 1,2 секунди при дадени условия. Той идва с огромна скорост - до момента в който си намерения, към този момент е минал 60 метра и е нямал време за никаква реакция. Гумите не са за тези условия ", добави рали първенецът.

Припомняме, че лидерът е наследник на жена, която работи в отдел „ Регистрации ” на „ Пътна полиция ” в града под тепетата. Баща му пък работел в Англия. Загиналият водач се занимавал с търговия. Той имал общо 16 фиша за 3-те години стаж зад кормилото. 10 от тях били за маловажни закононарушения на пътя, измежду които шофиране без предпазен колан и причиняване на ПТП поради неспазване на отдалеченост. Един от фишовете бил за превишена с 21 км/ч скорост на стойност 100 лева

Всеки миг е значим! Последвайте ни в и, с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР