Харви Уейнстейн може вече и да излежава 23-годишна присъда в

...
Харви Уейнстейн може вече и да излежава 23-годишна присъда в
Коментари Харесай

Каква ще е съдбата на Харви Уейнстейн

Харви Уейнстейн може към този момент и да излежава 23-годишна присъда в затвор в Ню Йорк по обвинявания в обезчестяване, само че това надалеч не значи, че сагата към него е завършила. Дори в противен случай - задълбочава се.
 Харви Уейнстейн, придвижването #MeToo и новите обвинявания за принуждение над дами
Още нови обвинявания против Харви Уейнстейн

Проблемите за продуцента се натрупат, до момента в който е в пандиза

През юли предходната година прокурорите в Лос Анджелис публично повдигнаха обвинявания против Уейнстейн след изгонването му в града. Това се случи повече от година откакто той беше наказан по обвиняванията в обезчестяване в Ню Йорк. Двата процеса - този в Лос Анджелис, както и този в Ню Йорк, произтичат от придвижването #MeToo, което започва през 2017 година

Според прокурорите Уейнстейн е употребявал властта си като холивудски продуцент, с цел да насилва полово дами. Те са го обвинили в малтретиране, до момента в който са били в скъпи хотели в Лос Анджелис. Случаите са от 2004 до 2013 година

И четирите обвинителки са свидетелствали по време на делото с прочувствени разкази за травматичните прекарвания. Десетки други очевидци, в това число представители на правоприлагащите органи, чиновници на филмовата промишленост, както и другари на обвинителите са дали показания по време на процеса.
 Снимка 600059

От своя страна Уейнстейн неведнъж е отричал да е нападал дамите, които са го обвинили. Неговото изказване е, че всички полови контакти са били по взаимно единодушие.

В това обаче очевидно няма и капка истина, тъй като през вчерашния ден, 19 декември, стана ясно, че продуцентът е приет за отговорен по три от седем обвинявания в обезчестяване и полово посягане от процеса в Лос Анджелис.

За една от дамите (наречени Джейн Доу 1, Джейн Доу 2, Джейн Доу 3 и Джейн Доу 4) се знае, че е Дженифър Сийбел Нюсъм, брачната половинка на губернатора на Калифорния Гавин Нюсъм. Личностите на другите три дами обаче не са разпознати. Уейнстейн е бил оневинен само по едно обвиняване - това за полов тормоз над Джейн Доу 3. Той обаче е малтретирал останалите три дами.
 Салма Хайек, Харви Уейнстейн,
Салма Хайек с нови разкрития за издевателството от Харви Уейнстейн

Снимките на " Фрида " са били същинско тестване

Очаква се през днешния ден правосъдните заседатели да обсъдят спомагателни въпроси, които да им оказват помощ при определянето дали продуцентът ще бъде наказан на 18 или 24 години затвор за обвиняванията, написа Insider.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР