„Хаотични действия без конкретни мерки за разрешаване на проблема” –

...
„Хаотични действия без конкретни мерки за разрешаване на проблема” –
Коментари Харесай

МОСВ не знаели, че оставят Перник без ТЕЦ

„ Хаотични дейности без съответни ограничения за разрешаване на проблема” – по този начин от „ Топлофикация-Перник” дефинираха решението на Министерство на околната среда и водите да затвори два парогенератора на Топлоелектрическа централа „ Република”. Санкцията поради изгаряне на биомаса остави миньорския град без работеща топлоцентрала, като инспекциите на управляващите в частните тецове в Перник, Бобов дол, Сливен и Гълъбово започнаха след митинги на жители и споделени от тях опасения, че горене на отпадъци замърсява въздуха.

„ Не стана ясно какво тъкмо е въпросното замърсяване т.е. няма данни за такова, не са предоставени повишени стойности, нищо, единствено мнения, клюки и изказвания без никаква конкретика (…) Ние питаме за какво в място, където има и други индустриални предприятия не беше направено замерване на целия регион?”, пишат от „ Топлофикация-Перник”.

Те акцентират, че не са горили биомаса от 24 август и специалистите са били наясно с това, когато са пристигнали на инспекция на 3 септември и не са намерили следи от нея в системите на централата. Според тях „ институциите не бяха и помислили, че ще се наложи” да се спре топлоподаването на Перник поради наложената глоба..
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР