Hamburg European Open, първи къргВиктория Томова – Марина Заневска 6-4,

...
Hamburg European Open, първи къргВиктория Томова – Марина Заневска 6-4,
Коментари Харесай

Томова допусна обрат на старта в Хамбург


Hamburg European Open, първи кърг
Виктория Томова – Марина Заневска 6-4, 4-6, 3-6


Виктория Томова завърши в първи кръг присъединяване си на WTA 250 шампионата в Хамбург. Ракета №1 на България позволи поврат 6-4, 4-6, 3-6 против поставената под №7 Марина Заневска.

Томова бе спечелила и трите мача посред им до този миг и началото на дуела даваше положителни сигнали за нов триумф. За страдание обаче проблемите на втори сервис и доста по-ниската успеваемост при възможностите за пробив доведоха до позволения след това поврат.

В хода на мача тя осъществя 5 от 13 благоприятни условия за пробив по отношение на 6 от 9 за представителката на Белгия.

Двубоят стартира със сервис гейм на Заневска, в която тя отрази два брейкбола и мина през пет равенства. Проблемите ѝ на начален удар в тези моменти бяха съществени и закономерно пристигна пробивът в интерес на Томова за 4-3. Рибрейкът не тормози българката, която още веднъж завоюва подаването на съперничката си и по-късно затвори сета на личен сервис.

Четири от първите шест гейма на втория сет отидоха на сметката на състезателката на ретур. В идващите минути двете стабилизираха подаванията си, само че при 4-5 Томова се пропука и позволи да загуби сета.

Световната №101 проби първа в решителната част, само че серия от четири следващи гейма на Заневска наклони везните в нейна изгода. В края №7 в схемата трябваше да се потруди много, с цел да доближи до крайния триумф, който въпреки всичко пристигна след шестия ѝ мачбол като Томова пропусна и опция да върне пробива пасив.

За белгийката следва мач против квалификантка – победителката от дуела сред Александра Игнатик и Нао Хибино.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР