Украинският генерален щаб в доклад от 17:00 часа съобщава за

...
Украинският генерален щаб в доклад от 17:00 часа съобщава за
Коментари Харесай

Украйна съобщава за две руски атаки в Харковска област

Украинският общоприет щаб в отчет от 17:00 часа оповестява за опит на руснаците да настъпят в посока от село Глубокое към село Липци северно от Харков . Информацията е обявена от Би Би Си.

В предходния отчет, в 13:30, Генералният щаб писа за опит на съперника да нападна село Старица в източната част на Харковска област.

Генералният щаб твърди, че и двете офанзиви са били отблъснати. Глубокое се намира на пет-шест километра от границата и е, които съветското министерство на защитата разгласи през днешния ден, че са завладяни по време на едноседмични боеве.

Липци се намира на още пет до шест километра на юг. От него до северните околности на Харков има единствено към 17 км.

Село Старица се намира на самата граница на изток от Волчанск.

, че Русия няма проекти да завладява Харков към този момент. Той посочи, че в североизточната част на Украйна предходната седмица, с цел да спре трансграничния обстрел. Това съответствува с по-ранните съветски изказвания за по границата с Руската федерация.

Изявлението му идва на фона на възходящата угриженост на украинските управляващи по отношение на усилването на съветските дейности в региона.

По-рано, че украинските войски са съумели да стабилизират обстановката с настъплението на съветската войска в северната част на Харковска област.

Харков - вторият по величина град в Украйна, където сега живеят към 1,3 милиона души, от месеци е обект на въздушни удари, които украинските сили се пробват да спрат с изтощена противовъздушна защита.

Руските сили нанесоха два съществени удара в района, единият от които е ориентиран към Волчанск, на 5 км от границата. Ако той бъде високомерен, това ще бъде най-значимото завладяване на Москва от началото на войната.

Украйна се опита да изтегля цивилни от града и други гранични региони, като до момента към 8000 души са напуснали домовете си.
 Двама починаха при съветски удар с следени авиобомби в Харков Обновена
Двама починаха при съветски удар с следени авиобомби в Харков

Други 19 души са ранени
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР