"Гугъл" (Google) изненадва с нов дудъл. Този път той е

...
"Гугъл" (Google) изненадва с нов дудъл. Този път той е
Коментари Харесай

Google ни припомня за най-великият математик след Античността

"Гугъл " (Google) изненадва с нов дудъл. Този път той е отдаден на Карл Фридрих Гаус, който е роден на днешната дата (30 април) 1777 година

Гаус е прочут немски математик и физик. Има забележителен принос в разнообразни области, като доктрина на числата, статистика, математически разбор, диференциална геометрия, геодезия, геофизика, електростатика, астрономия и оптика.

Мистиката на цифрата 12

Някои го назовават „ най-великият математик след Античността “, Гаус има незабравим принос към доста области на математиката и естествените науки и се подрежда измежду най-влиятелните математици в историята. Той е създател на определението за математиката като „ кралица на науките “

Гаус е роден в Брауншвайг в херцогството Брауншвайг, през днешния ден част от Долна Саксония, Германия, като единствен наследник на оскъдно семейство.

Баща му работи като градинар, зидар, асистент на търговец, както и касиер на застрахователно сдружение. Кръстен е и получава първо причестяване в черква, ситуирана покрай учебното заведение, което посещава като дете.

Гугъл отбелязва 127 година от рождението на Уайлдър Пенфийлд

Още от ранна възраст Гаус демонстрира математически качества, с което притегля вниманието на херцог Карл Вилхелм Фердинанд. Той поема разноските по образованието му в Каролинския лицей

Първия си важен триумф Карл Фридрих Гаус реализира през 1796 година, когато показва, че всеки верен многоъгълник с брой на страните, еднакъв на някое число на Ферма, може да бъде издигнат с линийка и пергел. Това е значимо изобретение в главен раздел на математиката, зародил още през Древността, и то изиграва решаваща роля за насочването на Гаус към математиката, вместо към филологията.

Основните му приноси в математиката са в областите висша алгебра, доктрина на числата, доктрина на редовете, диференциална геометрия и неевклидова геометрия. Гаус е също така един от хората с максимален принос в региона на доктрина на грешките.

"Гугъл " означи 270 година от рождението на Алесандро Волта с дудъл

След неговата гибел е взет неговият основен мозък за проучвания. Той е проучен с разнообразни способи неведнъж, последно през 1998 година. При това не са открити особености, които да изясняват неговите изключителни математически качества.

През есента на 2013 година в университета е намерено, че има комплициране и в действителност два препарата с мозъкът на Гаус и на доктор Конрад Фукс са сменени и в надписаната с неговото име стъклен съд не се съдържа същинският препарат. С това проучванията, които са правени досега се оказват изцяло погрешни.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore .

За още любопитно наличие от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР