Групи по култура, инфраструктура и икономика като допълнение за тази

...
Групи по култура, инфраструктура и икономика като допълнение за тази
Коментари Харесай

Кирил Петков: Правим анализ защо КЕВР вдигна цените на тока, водата и газа

Групи по просвета, инфраструктура и стопанска система като допълнение за тази по историята с РСМ

„ В най-спешен порядък би трябвало да обсъдим предлагането за повишаване на цените на тока, водата и газа от КЕВР. До на следващия ден сме си дали 24 часа да създадем разбор какво тъкмо е тяхното предложение, за какво тъкмо в този момент се случи и да предприемем ясни и съответни ограничения, с цел да избегнем това, което за нас наподобява като относително огромно увеличение”. Това разгласи министър председателят Кирил Петков пред медиите след първото съвещание на новия Министерски съвет.

Той разяснява и въвеждането на зелен документ за достъп до постройката на Министерския съвет. „ До четвъртък ще създадем юридически разбор по какъв начин да въведем сходна мярка и първата стъпка ще бъде на равнище Министерски съвет. Ще погледнем по какъв начин този образец може да бъде публикуван из цялата държавна администрация. Въпросът е по какъв начин да го създадем оптимално ефективно”, сподели Петков.

Според Петков при въвеждането на наложителната имунизация би трябвало да се подхожда с " идентичен критерий " във връзка с държавната администрация и бизнеса.

Другата тематика, която е била разисквана по време на съвещанието на Министерския съвет, е била обвързвана с последствията от наводненията в Южна България. „ Още на следващия ден ще поканим регионалните шефове на Смолян, Благоевград и Кърджали да ни дадат точна и ясна визия за всички вреди и да създадем проект за най-бързата помощ, която може да им се даде, с цел да може страната да се погрижи за пострадалите”, уточни Петков.

Не Кирил Петков, а президентът Радев ще съставлява страната ни в Брюксел тази седмица, защото сега министър председателят си слага като цели рецесиите в страната. " Някои хора споделяха, че ще имаме 100 спокойни дни. Не, става известно, че имаме един следобяд за решение на рецесиите ", съобщи Петков.

На въпрос какво значи надграждането на позицията ни по отношение на Република Северна Македония, Петков отговори:

" Вчера получих позвъняване от господин Заев да ме поздрави за позицията и обсъдихме, че концепцията за работните групи ще бъде структурирана в най-къс период, уповавам се, до януари - да включва групи по просвета, инфраструктура и стопанска система като допълнение за тази по историята ".
https://www.facebook.com/novinite.bnt/videos/412838917232349
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР