Група, организирана от туристическото дружество Осогово“ в Кюстендил, и доброволци

...
Група, организирана от туристическото дружество Осогово“ в Кюстендил, и доброволци
Коментари Харесай

Туристи и доброволци чистят край Скакавишкия водопад

Група, проведена от туристическото сдружение „ Осогово “ в Кюстендил, и доброволци почистват в неделния ден региона на третия по височина водопад в България - Скакавишкия.

Атракцията от падащи от 72 м води и Земенския пролом се посещават през всички сезони и се замърсява много. До обяд бяха събрани към 30 чувала боклуци.

До Скакавишкия водопад при село Полска Скакавица водят две екопътеки. Туристите стигат и по свои направления и пътеки. На няколко места има кътове за прекъсване и отмора и там групи си провеждат пикници, без да почистват по-късно, установи секретарят на туристическо сдружение „ Осогово “ Силвия Михова, която управлява днешната акция по разчистване:

„ Правят барбекюта и си оставят боклуците, само че ще се оправим и с този проблем. Слагаме по този начин да ги кажем просветителни табелки: „ Обичаш ли гората - боклука в торбата “, само че не всеки се поучава от това. Общо взето по този начин нараства е екологичната просвета “.

Скакавишкият водопад е разгласен за естествена забележителност през 1968 година. Достъпен е и от жп гарата в селото. В Полска Скакавица влакът Кюстендил-София стопира на две места.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР