Гришо излиза отново на корта в събота следобед по MAX

...
Гришо излиза отново на корта в събота следобед по MAX
Коментари Харесай

Финалът за Купата на Португалия, развръзката в Серия А и Григор Димитров са акцентите на MAX Sport за уикенда

Гришо излиза още веднъж на корта в събота следобяд по MAX Sport 1, а оттатък Океана се възобновява битката за Купа Стенли в NHL

Месец август стартира стремително по спортните канали MAX Sport с финала за Купата на Португалия и мачовете от последния кръг на Серия А. В събота вечер от 22:45 часа двата огромни гранда на португалския футбол Бенфика и Порто ще решат в пряк спор кой от двата отбора ще завоюва Купата на страната. Двубоят, който ще се излъчи директно по MAX Sport 4, влиза за първи път в програмата на спортните канали на А1.

Порто влиза като лек любимец в дуела поради обстоятелството, че преди броени дни завоюва шампионата на страната, изпреварвайки точно Бенфика на върха на класирането с 5 точки. От друга страна обаче, лисабонските „ орли “ са най-успешният клуб в историята на шампионата, като са вдигали купата цели 26 пъти или с 10 повече от „ драконите “.

През уикенда ще паднат и всички незнайни към Серия А с изиграването на последния XXXVIII кръг на Ботуша. В събота от 21:45 часа почитателите ще могат да се насладят на три страхотни конфликта. По MAX Sport 1 Наполи приема борещия се за второто място отбор на Лацио, до момента в който по MAX Sport 3 първенецът Ювентус посреща борещия се за присъединяване в Лига Европа Рома. Мегасблъсъкът сред Аталанта и Интер ще е в ефира на MAX Sport 2. Победителят от този дуел ще си подсигурява втората позиция в крайното класиране, до момента в който едно вероятно тъждество на „ Атлети адзури “ в Бергамо и победа на Лацио в Неапол ще донесе сребърните медали на римските „ орли “. Веднага след края на мачовете, по MAX Sport 3 ще бъде излъчено и награждаването на Ювентус с деветата поредна купа.

В неделя от 21:45 часа MAX Sport 3 ще направи почитателите директни очевидци на борбата за оцеляване, в която са забъркани Лече и Дженоа. Генуезци имат една точка преднина и заемат избавителната 17-а позиция преди решаващия си домашен мач с Верона. По същото време Лече ще гони наложителна победа вкъщи против Парма и ще се надява на неверна стъпка на Дженоа. Двубоят Дженоа – Верона ще се излъчи преди всичко по MAX Sport 3, само че камерите ще водят почитателите в действително време и на другия дуел при отбелязването на гол и при други любопитни обстановки.

Извън света на футбола, в събота от 15:30 часа, Григор Димитров ще излезе за третия си мач от UTS2, като негов противник ще е френският деец Николас Маю. Първата ракета на България записа две загуби в първите си два мача на пробния шампионат – от Ришар Гаске и Фелисиано Лопес, като самичък призна, че е надалеч от върховата си форма поради насилствената отмора по време на болестта си от ковид. Двубоят на Григор Димитров против Николас Маю ще се излъчи директно по MAX Sport 1.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР