Григор Димитров унищожи традиционно неприятния му съперник Хуан Дел Потро

...
Григор Димитров унищожи традиционно неприятния му съперник Хуан Дел Потро
Коментари Харесай

Старият Григор Димитров се завърна и унищожи Дел Потро

Григор Димитров унищожи обичайно неприятния му противник Хуан Дел Потро с 6:3,  7:5. Мачът беше от третия кръг на мощния Мастър 1000 в Синсинати, Съединени американски щати.

Българинът имаше 5 загуби от 5 срещи с аржентинеца, само че през днешния ден не позволи поврат като при последния им конфликт в Рим. И даде ясни сигнали, че си връща тениса от началото на годината, когато взе два шампионата и игра полуфинал на Откритото на Австралия. 

Нашето момче безусловно сгази 6:3 Дел Потро в първия сет за 40 минути. Вторият обаче не беше за хора със слаби нерви.

Той стартира с ранен пробив за  Кулата от Тандил. Гришо получи опция да го върне при 3:4. И съумя от първия опит след необикновен минаващ удар при привидно безнадеждна обстановка.

После извади отново по инфактен метод свое подаване при 4:5. Гришо няколко пъти беше на път да допусне пробив и равнене на сетовете. Но сподели желязна душeвност, а и много майсторство! После проби Дел Потро, някогашен първенец от US Open. Преди да го довърши с лекост за 7:5.

Димитров отива на 1/4-финал против Карен Хачанов или Юичи Сугита, които играят сега. Хасковлията има да пази полуфинал тук от предходната година.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР