Григор Димитров показа в хода на седмица, че все още

...
Григор Димитров показа в хода на седмица, че все още
Коментари Харесай

Григор демонстрира шампионска воля и ще играе на полуфиналите в Монте Карло!

Григор Димитров сподели в хода на седмица, че към момента е подготвен да играе тенис на най-високо равнище и победи трима противници от най-голям клас. Днес Гришо още веднъж имаше доста тежка задача пред себе си, изправяйки се против Хуберт Хуркач и двамата ни предложиха доста оспорвана борба, която предложи голям брой противоположни, само че в последна сметка родният ни представител се оказа по-устойчив в решителните мигове и се наложи с 6:4 3:6 7:6(2), класирайки се за дебютен път на полуфиналите в Монте Карло през своята кариера. Там го чака конфликт с младия испанец Алехандро Давидович Фокина, който прави същински възторг в Монако и преди няколко дни в профил самия Новак Джокович, а до момента българинът е изгубил единствения си дуел против него.

Двамата си размениха по един нулев сервис гейм, само че внезапно функциите се обърнаха и Хуркач не можа да завоюва нито точка в идващото си подаване. Григор удължи серията си на 12 безответно завоюва разигравания, с цел да вземе ранен задатък от 3:1. Слайсът на Димитров беше с водеща роля за ранните му мощни изяви, тъй като посредством него сваляше топката ниско в краката на 196-сантиметровия тенисист, който не съумяваше да се настройки задоволително добре за ударите си и допускаше голямо количество непредизвикани неточности от форхенд.

Българинът движеше чудесно противника си по цялата дължина на корта, а колосът очевидно не се придвижваше по пример върху алената настилка и първата ни ракета с лекост се добираше до опция да пласира завършващ удар. Все отново Хуркач можеше да разчита на мощното си първо подаване, което му разреши да се задържа в резултата до 4:5, но нашият съотечественик с лекост затвори сета на лично подаване и към този момент докосваше мястото си измежду финалната четворка в Княжеството.

Нещата се трансформираха до известна степен във втората част, тъй като деветият подложен стартира да взема топката по-рано и пласираше доста надълбоко своите ретури, като оттова поемаше самодейността и можеше да употребява мощта на първокласния си бекхенд. Съвсем скоро пристигна и първата опция за пробив пред поляка, само че тя беше обезвредена с брилянтна акция към мрежата от хасковлията и той откри метод да се измъкне от комплицираната обстановка. Ясно обаче си личеше, че по-високоранкираният състезател последователно взема превъзходство на корта и родният ни представител още веднъж беше изправен пред брейкбол, единствено че този път пръв се пропука в размяната от дъното на корта и Хуркач излезе напред с 4:2. Полякът неотложно затвърди направения пробив, доближавайки се единствено на гейм от изравняването на общия резултат. Гришо завоюва последвалото си подаване, само че нямаше сили за някакъв по-сериозен поврат и развръзката щеше да пристигна в трети сет.

Димитров продължи да бъде извънредно въздържан в ранните мигове на решаващата част и собственоръчно предаваше самодейността от другата страна на мрежата, до момента в който международният номер 14 удряше топката извънредно чисто и провокира следващата порция неточности от ракетата на българина, с цел да отмъкне за повторно сервиса на Григор и към този момент изглеждаше сериозен любимец за крайната победа. Отговорът на нашето момче обаче не закъсня, защото на няколко майсторски надигра налитащия напред конкурент, реализирайки мълниеносен рибрейк. Серията на родния ни представител не спря дотук и последва безукорен сервис гейм от негова страна, след който поведе за пръв път в сета.

Забелязваше се, че първата ни ракета губеше от свежестта си и не подхождаше задоволително добре към осъществяванията си, а първото му подаване постоянно оставаше на голямо разстояние от задачата. Тези условия не стопираха непоставения тенисист да се бори с всички сили за триумфа и в осмия гейм си завоюва шанса да мисли за нов пробив, откакто Хуркач заби форхенда си в мрежата, но последва директна неправилност от ретур. Последва нова опция пред Григор, единствено че отново не се стигна до разиграване и най-после колосът пласира два неспасяеми сервиса, с които възвърне паритета при 4:4.

Тогава Димитров на два пъти сподели съмнения в опитите си да нападна, което беше осъдено от деветия подложен и той пласира страховит форхенд пасингшот по правата, с цел да се снабди с брейкбол и незабавно се възползва от него. Драмата надалеч не завърши с този епизод от срещата, тъй като най-хубавият ни играч продължаваше да се бори с всички сили и извоюва правото да разполага мачбол.

Хуркач показва здрави нерви и докара нещата до заключителен тайбрек, който стартира с топовен форхенд по правата от страна на хасковлията. преднината му обаче незабавно беше заличена в резултат на несполучлива къса топка. Веднага Григор се пргрупира, осъществявайки първи мини пробив с помощта на великолепен слайс и промяната на полета пристигна при задатък от 5:1 точки в интерес на българина, а оттова насетне нямаше връщане обратно за поляка и Гришо можеше да вдигне победоносно ръце във въздуха.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР