Грешка в ИТ системата на ведомството управляващо затворите в американския

...
Грешка в ИТ системата на ведомството управляващо затворите в американския
Коментари Харесай

Компютърна грешка остави човек в затвора за почти половин година



Грешка в ИТ системата на ведомството ръководещо пандизите в американския град Луисвил (Louisville Metro Department of Corrections) остави пандизчия зад решетките за съвсем пет месеца повече от постановеното от съда наказване. Дейвид Рейес трябвало да излезе на независимост на 25 септември 2016-та, само че в действителност присъдата му завършила едвам на 13 февруари тази година, освен това след тъжба от страна на негови близки.

Оказало се, че в ИТ решението не е съхранено точното време, когато изтича присъдата на Рейес. Налице е обаче и човешки фактор. Администрацията на пандиза е обърнала внимание на грешката и е разпоредила на операторите, можещи да вкарват ръчно данни, да ги препроверят. Според вътрешно следствие струващата 1,5 млн. $ ИТ система и различен път е имала проблеми.

Прочетете още: Бойлер с онлайн връзка и Amazon Echo оказват помощ за откриване на ликвидиране

Неопитна служителка обаче не разкрила неточност, вследствие на което пандизчията прекарал веднъж и половина повече време от полагащото му се зад решетките.

Дейвид Рейес е наказан за похищение, обезчестяване и нелегално задържане на жена срещу нейната воля. По време на правосъдното дело той е признал виновността си, в подмяна на което получил понижена присъда. Системата обаче разпознала отпадналите обвинявания като висящи и на процедура удължила наказването.

Затворникът обаче по този начин и не получил свободата си. Веднага след пандиза той бил предаден на имиграционните служби, защото се оказало, че се намира незаконно на територията на Съединени американски щати. Според самия Рейес присъдата му е удължена преднамерено, с цел да бъде предаден на службата.
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР