Гръцкият премиер Кириакос Мицотакис съобщи, че гръцките сили за сигурност

...
Гръцкият премиер Кириакос Мицотакис съобщи, че гръцките сили за сигурност
Коментари Харесай

Гърция: Нагъл опит на Турция да използва отчаяни хора

Гръцкият министър председател Кириакос Мицотакис заяви, че гръцките сили за сигурност са попречили на над 24 хиляди опита за незаконно навлизане в страната през границата с Турция, съобщи БНР, цитирайки DPA.

" Това към този момент не е бежански проблем. Това е безочлив опит на Турция да употребява обезверени хора, с цел да предизвиква геополитическата си стратегия и да отклони вниманието от ужасната обстановка в Сирия ", сподели Мицотакис по време на посещаване в регион край гръцко-турската граница дружно с високопоставени представители на Европейски Съюз. Той акцентира, че мигрантите и бежанците не може да бъдат употребявани като инструмент за геополитически игри. Според министър-председателя тази тактика " се е провалила и ще продължи да се проваля ".

" Европа няма да бъде изнудвана от Турция посредством бежанския проблем ", сподели още той. " Готови сме да подкрепим Турция в оправянето ѝ с бежанския проблем и да потърсим решение на сирийската главоблъсканица, само че не при тези условия ", съобщи Мицотакис. Според гръцкия министър председател Турция нарушава съглашението от 2016 година с Европейски Съюз за преодоляване на мигрантските потоци към Европа и " систематично окуражава и подкрепя десетки хиляди бежанци и мигранти да влизат нелегално в Гърция ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР