Гранични полицаи от пункта Рибарци на границата със Сърбия не

...
Гранични полицаи от пункта Рибарци на границата със Сърбия не
Коментари Харесай

Сръбски полицаи блокираха български автобус на Рибарци

Гранични служители на реда от пункта " Рибарци " на границата със Сърбия не позволиха рейс с участници в отбелязването на Деня на Западните околности. Това оповестиха за Българска телеграфна агенция пасажери.

Културно-информационният център (КИЦ) в Босилеград обичайно отбелязва Деня на Западните околности.



По този мотив КИЦ, Националната спортна академия „ Васил Левски ” и публични посетители от България през днешния ден бяха организирали възпоменателна вечер във връзка Деня на Западните околности в салона на културния център.

В програмата бяха планувани културна стратегия и показване на ІІІ и ІV том на сборниците „ Съдбата на Българите в Западните околности ”.  Това е дата, на която си спомняме за трагичната орис на тези наши сънародници, чието отделяне от родината става допустимо с наредбите на Ньойския контракт, разясниха уредниците.



Заради случилото се на границата през днешния ден програмата е съкратена, отпада и визитата в с. Извор, сподели за Българска телеграфна агенция ръководителят на центъра Иван Николов.

Във върнатия през днешния ден от границата рейс са пътували 18 души, представители на Българския народен съюз – „ Еделвайс ”, клуба по Родолюбие и Отечествознание и студентски организации, уточни пред Българска телеграфна агенция Кристиян Танев, един от недопуснатите да влязат в Сърбия.



Той разясни, че групата е била държана на граничния пункт в продължение на два часа, след което им е връчен документ за отвод да влязат в Сърбия.

„ Стоял съм с часове на тази граница, само че за първи път ни връщат ”, разяснява Танев. Според него от различен рейс, с който пътували дружно, митническите управляващи иззели шапка с името на футболен тим и книга от пътуващи в него.

„ Това са следващите спекулации. В Босилеград беше пуснат слух, че ще дойдат футболни почитатели, които щели да създадат проблеми ”, разясниха от Културния център в Босилеград. Те чакат измежду спрените на границата до края на деня да има и други участници.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР